A gazdálkodási napló vezetése szinte mindenki számára kötelező, az ARASZ agro-adminisztrációs szoftvert használók már tudják, hogy mindez mennyire gyorsan, egyszerűen és precízen teljesíthető feladat. A WEB-GN beadása a nitrát-adatszolgáltatás – amiben az ország gazdálkodóinak jelentős része érintett – sokaknak okoz fejtörést, de tapasztalatunk és ügyfeleink visszajelzése alapján bátran mondhatjuk, hogy ma már kivételt képeznek az ARASZ rendszert használók.

Ők nyugodtan várhatják a határidőket, hiszen aki a gazdálkodási naplót ebben a szoftverben vezeti, pár kattintással kinyerheti a nitrát-adatszolgáltatáshoz vagy éppen a WEB-GN-hez szükséges ANYK-ba benyújtandó xml fájlokat!

széna szántóföld gazda laptop gazdálkodási napló

Az ARASZ szoftvert nem kell heteken át tanulni, nem kell oktatásra és továbbképzésre járni – fotó: ARASZ Kft.

Bárki számára megoldás lehet az ARASZ

A legbonyolultabb, sok-sok táblával rendelkező gazdaságok is nagyon gyorsan és precízen elkészíthetik az adatszolgáltatásokat, hiszen nem kell a táblákat kézzel bevinnünk, elég az egységes kérelem Excel-t feltölteni a rendszerbe, ami után rögtön indulhat a munka. Nincs bonyolult procedúra az adatok feltöltésére és egy új gazdálkodási év indítására. Szinte semmit nem kell manuálisan begépelni, nem kell a blokkazonosító változásokat figyelni, AKG-s ügyfelek esetében nem kell a KET azonosítókat felvinni. Ez már önmagában több óra munkaidő-megtakarítást jelent!

A műveleteket (agrotechnika – permetezés – trágyázás) nem kell egyesével rögzíteni, össze lehet fogni táblákat, kultúrákat, növényvédő szereket, mindezzel hihetetlenül felgyorsítva a munkát. Permetezések rögzítésekor az ARASZ-ban automatikusan létrejönnek a szükséges táblákon a növényvédelmi megfigyelések.

Arasz gazdálkodási napló szoftver

Nem kell külön program a tápanyag-gazdálkodási terv elkészítésére, ez is része a rendszernek, mint ahogy az egész szoftverre igaz, hogy nincsenek külön fizetendő modulok, a rendszer mindenki számára ugyanazt a maximumot nyújtja.

Az állattartó gazdálkodóknak nagy könnyítés lehet az ARASZ, hiszen a szarvasmarha-állomány ENAR listából történő importálásának lehetősége, sok-sok óra vagy akár nap megtakarítást eredményez a munkájukban.

Rengeteg hasznos lista és kimutatás hívható le a rendszerből

Talán a legfontosabb, hogy egy adattal csak egyszer kell dolgoznunk. Jó példa egy trágyázás rögzítése, ami azonnal bekerül a folyamatos műveleti naplóba, a trágyázási naplóba, és automatikusan felkerül az összesítő lapokra! Egy adatbevitellel elkészül a web-en, a nitrát jelentés, és legenerálható a gazdálkodási napló. Az ARASZ-ban elérhető földterület-nyilvántartó modulnak köszönhetően vezethető a gázolaj-nyilvántartás, és természetesen itt is kinyerhető az ANYK-ba beadandó xml.

Kialakítottunk az ügyfeleinkkel egy komoly szakmai kapcsolatot, ami mindenki számára előnyös. Bíznak a szoftverünkben, és bíznak az ahhoz kapcsolódó támogatásban. Azonnal (pár órán belül) reagálunk a feltett kérdésekre, meghallgatjuk ügyfeleink fejlesztési elképzeléseit és lehetőség szerint beillesztjük az éves fejlesztési tervünkbe.

Nincs bonyolult procedúra az adatok feltöltésére és egy új gazdálkodási év indítására – fotó: ARASZ Kft.

Könnyű megtanulni a használatát

Nagyon fontos, hogy az ARASZ szoftvert nem kell heteken át tanulni, nem kell oktatásra és továbbképzésre járni. A használata könnyen és gyorsan elsajátítható, logikus felépítése és átláthatósága miatt, illetve az állandó frissülő, rendkívül jól kezelhető dokumentációnak köszönhetően!

Nem kell rendszergazda vagy informatikus csapat a szoftver mellé, mivel sem telepíteni, sem menteni nem kell az adatainkat!

A fent részletezett sokoldalúság, és egyszerűség mellett a segítőkész támogató csapat is az ARASZ mellett szól!

Ha a szoftver felkeltette az érdeklődését, több információt is talál a www.arasz.hu oldalon.