Az ARASZ szoftver célja, hogy a gazdálkodók, szaktanácsadók számára egy egyszerű, könnyen kezelhető és átlátható naplókészítési lehetőség álljon rendelkezésre, jól használható földmodullal kiegészülve, amelyből nem csak a gázolaj jövedéki adó visszaigényléséhez szükséges xml nyerhető ki, de vezethetők a földbérletek és bérbeadók adatai, bérlettel kapcsolatos fizetési állapotok akár terményben vagy pénzben is.

Agrár adminisztrációs szoftver


A szoftver alapja, hogy a lehető legkevesebb gépeléssel a lehető legtöbb adat kerüljön a helyére – fotó: ARASZ

Az Arasz jóval több egy egyszerű, adminisztratív felületnél

Egyetlen adatrögzítéssel kinyerhetjük a gazdálkodási naplón kívül a Web-GN és Nitrát xml-t, amiket az ANYK-ba tölthetünk, és legújabb fejlesztésünknek köszönhetően a KSH-jelentésekhez is könnyedén lekérhetjük akár a trágyázási, akár a permet vagy agrotechnikai műveleteink összesítését Excel-ben, kezelhető formátumban. A felhasználók számára egyebek közt kimutatásokat is végez a szoftver az aktuális munkákról. Összesítést készít például a felhasznált anyagok mennyiségéről, kezeli a partneradatokat, trágyázásnál figyelembe veszi a lejtős területeket és kiszámolja a hatóanyagok nitrátrendelet alapján keletkezett mennyiségét, a szarvasmarha-állomány változását pedig ENAR-lista lehívásával és beolvasásával állítja elő, szinte egyedülálló módon pár kattintás után rendelkezésünkre áll a kész állatállomány-változás a naplónkban.

A földhasználati modul az idén komoly fejlődésen esett át

Most már vezethetők a bérbeadók adatain kívül a bérleti díjjal kapcsolatos adminisztrációk is, és továbbra is tudunk xml kimenetet készíteni a gázolaj jövedéki adó visszaigénylésének ANYK beadásához.

gazdálkodási napló szoftver

A tápanyag-gazdálkodási terv elkészítéséhez sem kell külön program, része a rendszernek – fotó: ARASZ

Az ARASZ sok mindenre figyelmezteti a felhasználót

A földmodul emlékeztet, ha jogviszonyunk a lejártához közelít, a naplózás során figyelmeztet például a nitrátrendelet vagy az agrár-környezetgazdálkodásban érintettek kötelezően betartandó szabályaira is. Folyamatosan bővülő figyelmeztetések hívják fel a felhasználóink figyelmét a helyes jogszabályoknak megfelelő naplókészítésre.

Pár év után, az állandó fejlesztéseknek, a megbízhatóságnak, és talán az egyszerűségnek köszönhetően, jelenleg több ezer partner naplója, WEB-GN vagy nitrátjelentése készül el a szoftverben. Nincsenek felesleges grafikai elemek. Az ARASZ arra való, amire tervezték, gazdálkodási napló, webgn, nitrátjelentés beadására, és a földterületek nyilvántartására.

Gyors, profi segítséget kap, aki kérdéssel, kéréssel fordul az üzemeltetőkhöz, azonnal vagy a lehető legrövidebb időn belül (rendszerint 1-2 órán belül) segítik a munkáját. Az ügyfelek ötletei, véleménye sokszor beépül az éves fejlesztési tervbe, az elkészült fejlesztésekről, az elvégzett munkákról pedig folyamatos tájékoztatást várhatnak a rendszert használók!

A szoftver alapja, hogy a lehető legkevesebb adatbevitellel (gépeléssel :) ) a lehető legtöbb adat kerüljön a helyére. Néhány példa: nem kell manuálisan bevinni a tábla adatokat, egyszerűen betölthetőek az egységes kérelem xls-ből.

Gyorsabb munka, kisebb hibalehetőség!

A tábla adatok pár perc alatt a rendelkezésre állnak a szoftverben, és kezdhetjük a naplózást, de nem csak táblánként dolgozhatunk, akár kultúránként összefogva a táblákat vagy szemezgetve egyes táblákból tudjuk felvinni egy adatrögzítéssel több táblára ugyanazt a műveletet.

A tápanyag-gazdálkodási terv elkészítéséhez nem kell külön program, ez része a rendszernek. A növényvédelmi megfigyelések pedig automatikusan generálódnak, de megemlíthetjük az egyben rögzíthető műveletsorokat is (lucerna estén – kaszálás-rendsodrás-bálázás-bálahordás) ezek mind-mind könnyítik, gyorsítják a munkát. Az ARASZ-ban csoportos naplózási, és adatmódosítási lehetőségek is állnak rendelkezésre.

Mindenkinek kell ARASZ aki gazdálkodik és naplóvezetési feladata van (ez szinte az egész országra igaz ????) ! A szántóföldi növénytermesztőknek, állattartó gazdálkodóknak, kertészetek vagy ültetvényes termelőknek, de szaktanácsadók számára is rengeteg munkaóra megspórolható, nagy segítség lehet a rendszer használata.

gazdálkodási napló szoftver

Könnyű megtanulni kezelni és versenyképes az ára – fotó: ARASZ

Mindenkép figyelemre méltó két dolog:

  • nem szükséges heteken át tanulni, továbbképzésekre járni, hiszen a szoftver használata tényleg gyerekjáték,
  • illetve meg kell említeni az ARASZ versenyképes árát!

Az ügyfelek szeretik, használják a szoftvert, nem a fiókba kerül, hanem a mindennapokban nyújt hathatós segítséget.

Arasz logó

Akit bővebben érdekel az ARASZ rendszer, a www.arasz.hu weboldalon nagyon sok információ elérhető, illetve egy bemutató videó is megnézhető a szoftver használatáról.

Árajánlat is kérhető a szoftverhez az alábbi linken: www.arasz.hu,  de Facebook-on is, illetve e-mailben az iroda@arasz.hu címen is elérhető vagy kérhető információ.