Ügyfélszolgálatunk tapasztalatai alapján vannak olyan gazdák, akik spórolni szeretnének a növénybiztosításukon - és ezért vagy azt tervezik, hogy inkább nem is kötnek biztosítást vagy azt, hogy - őszi növényekre is - inkább csak tavasszal kötnek.

szakértő

De egyik sem jó ötlet

Ne így spórolj, a cikk második részében elmondjuk, hogyan érdemes.

Ha nem kötsz növénybiztosítást, védtelenül állsz a kockázatok előtt. Jön egy téli vagy tavaszi fagy és tönkremegy a termés az ültetvényeiden. Aztán jöhetnek a viharok és a jég - nem lesz senki, aki kifizesse a hozamcsökkenést.

Az idei aszály tapasztalatai azt mutatják, hogy a biztosítók fizetnek, akkor, amikor kell - és nem kell az év végéig várni a Kárenyhítési rendszer által nyújtott bizonytalan pénzre.

Ha vannak őszi növényeid és csak tavasszal kötsz, ki fog maradni a fagy kockázat. És ha fagyni fog, akkor már késő. Ráadásul a díjjal sem spórolsz, mert egy most megkötött növénybiztosítás díja ugyanannyi, mintha jövő tavasszal kötnéd. De hosszabb ideig tart a kockázatviselés és több részletben is fizethetsz, mintha csak tavasszal kötnél. Így kisebb teher a részletek fizetése.

Így spórolj inkább!

Kalkulálj magadnak egy növénybiztosítást az oldalunkon. Add meg a telefonszámod, felhívunk és megnézzük, milyen kedvezményeket tudunk még adni. 5 perc - és nyugodtan alhatsz 2023-ban.

Ha feltöltöd egységes kérelmedet, díjmentesen kiszámoljuk a gazdaságod 5 éves referenciahozamát és kárküszöbét is, így felkészülten adhatod be a Kárenyhítési juttatás iránti kérelmedet is, amelyre idén november 30-ig van lehetőséged.

kalkulálok gomb

Közeleg a határidő

A hivatalos zárási időpont november 30. szerda, azaz holnap. Ha nem férsz bele, hívj a részletek miatt. Pár napod maradt csak, hogy megkösd a növénybiztosításodat, ha a téli fagyra is szeretnél kötni.

Utána már erre nem lesz lehetőséged.

Ha kérdésed van, vagy segítségre van szükséged a növénybiztosítással vagy a kárenyhítési rendszerrel kapcsolatban, hívd ügyfélszolgálatunkat a +36 1 766 45 33-as számon!

kalkulálok gomb

További információért látogass el az Agrisk weboldalára!