Szépen körvonalazódik a I. NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva programja, melynek fókuszában a permetezés és a precíziós gazdálkodás áll. 2017. május 31-én és június 1-én a legmodernebb gépekkel, berendezésekkel és a szántóföldi termesztés technológia legújabb eredményeivel is megismerkedhetnek a látogatók.

Hamarosan mindenki Mezőfalvára fókuszál – fotó: Agroinform.hu

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) az eseményt közösen szervezik; erről együttműködési megállapodást is aláírtak az újságírók előtt.

A rendezvényen nagy hangsúlyt kap a gépek gyakorlati bemutatása, erre pedig minden nap több alkalommal is sor kerül. A várható program alapján mindkét nap a délelőtti órákban a permetezőgépek munkájára irányul a fókusz, egy külön erre a demonstrációra épített pályán, majd ebéd után a gépkapcsolatoké lesz a főszerep. A szántóföldi bemutatón egyedülálló módon, közel 30 különböző egység végez majd talajmunkát, majd a prezentáció után, a berendezések további tesztelésére is lehetőség lesz.

Légi felvétel a még kevésbé mozgalmas területről – fotó: MEGFOSZ

Természetesen a legmodernebb gépek és berendezések mellett helyet kapnak a szántóföldi termesztés technológiák legújabb eredményei is, mikroparcellás és demoparcellás növénybemutatóknak köszönhetően. Utóbbi a különböző termesztéstechnológiák hatásait lesz hivatott bemutatni a gazdálkodóknak.