Az elmúlt évek hagyományaihoz híven idén is a Mezőhegyesi Ménesbirtok festői környezetében tartotta meg a Sumi Agro növényvédelmi konferenciáját és szántóföldi bemutatóját.

A mintaparcellák első helyszínén a Sumi Agro repcében alkalmazott növényvédelmi technológiáit mutatták be a gazdálkodók számára.
A repce növényvédelmi technológiájára komplex repce technológiai csomagot állított össze a Sumi Agro.
A csomag 10 ha repce kezelésére alkalmas; amely akár ősszel, akár kora tavasszal jelentkező rovar és gomba fertőzések elleni védekezések maradéktalan kiszolgálására lett kialakítva.
A csomag tartalma:

• 5 ltr  Toledo (gombaölő szer és regulátor)
• 2 kg Inazuma (rovarölő szer)

A szója mintaparcellája és növényvédelmi technológiája – az időjárási viszontagságok ellenére is szépen sikerült.
A szója vegyszeres gyomirtása két időpontban lehetséges: vetés után-kelés előtt (pre), illetve állományban (poszt). A magról kelő gyomnövény-konkurencia minél korábbi kiiktatása céljából vetést követően preemergensen 80g/ha Pledge 50WP kijuttatása ajánlott, valamelyik engedélyezett egyszikűirtó készítménnyel kombináltan. Állományban mechanikai gyomirtást célszerű beilleszteni, vagy engedélyezett gyomirtó szerrel kell kezelni.

A Sumi Agro Pledge gyomirtási technológia eredményét tiszta, gyommentes állományban tekinthették meg az érdeklődők Mezőhegyesen, – az esetlegesen felbukkanó gyomnövényeken pedig szépen mutatkoztak a perzselés és az elhalás tünetei.