A termékek gerincét a molekuláris szinten gondosan kiválasztott, kiváló minőségű humuszanyagok (humin- és fulvosavak) adják, amelyek létfontosságú növényi tápanyagokkal vannak kiegészítve. Ez nem több vegyület újabb keveréke, hanem egy speciális folyamat során előállított molekuláris komplex.

A termék alapvető nyersanyaga a lignin – a természet második leggyakoribb biopolimerje – a cellulóz után. A gyártási folyamat révén olyan termékeket állítunk elő, amelyek makro- és mikroelem kelátokat is tartalmaznak. A tápanyag-összetételt és az új tápanyagleadási mechanizmust úgy tervezték, hogy általános pozitív hatást gyakoroljon a növény fiziológiájára. Ez természetes módon enyhíti az abiotikus stressz káros hatásait és javítja a terméshozamot, és annak minőségi tulajdonságait – különösen kevésbé kedvező körülmények között.

A biostimulátoros kezelés előnyei ismertek

Egységesebb, gyorsabb kelés, intenzívebb kezdeti fejlődés, fokozott stressztűrés, több és fejlettebb generatív részek, így a termés kedvezőbb alakulása.

Az Ympact® növekedést serkentő magtrágya csávázó szert kalászos vetőmagok kezelésére fejlesztették. Szerves eredetű tápanyagok (humin- és fulvosavak) mellett mikroelem kelátokat tartalmaz magas koncentrációban (Mn, Cu, Zn). Az Ympact™ csávázásnak köszönhetően gyorsabb a növények kezdeti fejlődése, hatékonyabb az anyagcsere, így kedvező hatása van a termésre is.

A vetőmag Ympact® kezelésének célja a növények korai optimális fejlődésének megalapozása, a kelést és növekedést kedvezőtlenül befolyásoló tényezők káros hatásainak minimalizálása révén. Ilyenek a vízhiány, hirtelen hőmérsékletesés, hosszan tartó szárazság, növényvédő szerek okozta stressz stb. A kezelt növények kevésbé szenvednek stresszes időszakban, és a körülmények javulásával gyorsabban indul meg újbóli fejlődésük.

Az Ympact® pozitív hatását több időszakban is megfigyelhettük őszibúza állományokban. Egy nádudvari kísérletben már a keléskor megfigyelhető volt ez, a kelés intenzitásában. Az Ympact® kezelt területen 6 százalékkal volt jobb a kelés.

Nádudvar, 2022. március 28., kezelt és kezeletlen növény

Nádudvar, 2022. március 28. Jobb oldalon az Ympact® csávázott vetőmaggal elvetett területről kiásott búzanövények, balra a kezeletlen. A mérések szerint az Ympact® kezelt területről származó növények gyökérhossza 10%-kal, növénytömege 30%-kal volt jobb a kezeletlenhez képest. A növényenkénti hajtásszám (a bokrosodás kezdetén) 30%-kal volt jobb az Ympact® esetében. – fotó: Corteva Agriscience™

A későbbi időszakban is tapasztaltunk fejlődésbeni különbséget az Ympact® javára.

Csárdaszállás, 2022. április 25., kezelt és kezeletlen növény

Csárdaszállás, 2022. április 25. Jobb oldalon az Ympact® csávázott vetőmaggal elvetett területről kiásott növények, balra a kezeletlen, búzában. A mérések szerint az Ympact® kezelt területről származó növények gyökérhossza 10%-kal, hajtáshossza 2%-kal, növénytömege 23%-kal volt jobb a kezeletlenhez képest. A növényenkénti hajtásszám (a bokrosodás kezdetén) 11%-kal volt jobb az Ympact® esetében. – fotó: Corteva Agriscience™

Bízunk abban, hogy információinkkal segíteni tudjuk majd eredményes gazdálkodását.

Rácz István
Kiemelt Partnerkapcsolati Menedzser
Corteva Agriscience™