(I.S.) A saját és partnereim területén döntően magról kelő gyomok ellen kell védekezni, mint pl. a selyemmályva, a csattanó maszlag, a szerbtövis fajok. A terület gyomösszetétele miatt a preemergens gyomirtásra nem alapozhatok, bár annak tartamhatására nagy szükség lenne. Az acetoklór kivonása miatt keresem azokat az újabb lehetőségeket, amelyek erre a kihívásra is választ adnak.

A kezelést egy 6 ha-os táblában állítottam be Phyleaxx hibridben május 18-án. A kukorica 3 leveles korban volt, míg a kétszikű gyomok 2-4, a kakaslábfű 1-3 leveles állapotban. A forgóban kevés vadkölest is találtam 1-3 levélben.

A kezelést követő 3. napon a Dow Agro fejlesztőjével átjártuk a területet. Megdöbbentő volt számomra a kezelés gyorsasága. Számos gyomon, pl. a kakaslábfüvön már a teljes pusztulás jeleit lehetett megfigyelni. De a kétszikű gyomokon is látszott, hogy nem „élik túl” a kezelést. Kellemes meglepetés volt a fekete csucsor elleni hatékonyság, mivel ellene elég nehéz védekezni. A kezelés után 1 héttel már csak a tiszta terület maradt vissza és az akadálytalanul fejlődő kukorica. Mivel a környező táblákat később gyomirtották posztemergensen, ezért nagyon jól látszott a kukorica állományok közötti fejlődésbeli eltérés – a Python javára. A kukoricán károsodást vagy színbeli eltérést nem tapasztaltam.

A Python csomagot ajánlani fogom azon partnereim részére, akik egyszeri kezeléssel kiváló hatékonyságot és hosszú tartamhatású védelmet kívánnak biztosítani az egész tenyészidőszakban.

ŸTM a Dow Chemical Company vagy a Dow leányvállalatának márkaneve

Próbálja ki Ön is!

Bővebben a Dow honlapján >>>

Ajánljuk figyelmébe a Dow AgroSciences Hungary rendezvényéről készült Agroinform videótudósítást is: