Az idei aratás előtt ismét beköszöntött a csapadékos időjárás, mint az elmúlt évben. Ennek pozitív és negatív hatásait is érezhetjük az elkövetkezendő hónapokban. Kalászos gabonáinkat szinte „lopva” kellett betakarítani a tábláról, amikor nem esett az eső, reménykedve, hogy a sok eső miatt komolyabb gombabetegség vagy minőségromlás nem következett be.

A legnagyobb mennyiségben betakarított kukoricánál pedig reményeink szerint ismét termésrekordok elé nézhetünk az idei őszi betakarításkor. Napraforgó esetén egy csapadékos ősz minőségi, tárolási problémákat hozhat a gazdáknak.

A folyamatos hőmérsékletmérés személyi problémákat von maga után, az illetékes kolléga nem ott és akkor járja be a magtárban lévő terményhalmot, amikor szükséges lenne, elmarad a dokumentáció, a távolban lévő felelős vezetőhöz nem jut el vagy csak hiányosan az információ.

Ezeket a problémákat megszünteti a GrainPatrol rendszere, mivel állandó, valós idejű adatot szolgáltatnak, amely online elérhető a jogosultsággal rendelkezőknek, a bejárás ténye is naplózható, hogy az adott szondánál tényleg járt-e az, akinek ez a feladata. Melegedés esetén pedig lokalizálható a gócpont, ahol szellőztetni kell, nem kell az egész magtárt átmozgatni.

magtár

A rendszer pontosan beméri a melegedés helyét, így elég csak ott szellőztetni

Ilyen években is szeretnénk megóvni a megtermelt terményünket a tárolás során, hogy ne melegedjen, ne penészedjen be tárolóinkban. Erre kínál megoldást a magyar fejlesztésű és gyártású Grainpatrol terménymonitorozó rendszer, amelynek ELŐNYEI:

vezeték nélküli – a hőmérsékletméréshez nem kell állandóan a halomra felmászni és végigmenni, vezetéket kiépíteni, elég a tárolási idő alatt egyszer elhelyezni a hőmérő szondákat a halomba

online – a mért értékeket bármikor számítógépen, tableten elérhetjük, folyamatosan naplózás mellett

azonnali riasztás – amennyiben a rendszer a beállított hőmérséklethatárokat átlépi, azonnal riasztást küld a felelős személynek (email, sms), hogy be tudjon avatkozni a melegedés helyén.

szonda

Hőmérő szonda

Hogy miért éri meg Önnek a GrainPatrol terménymonitorozó rendszer?

Alacsony beruházási költséggel, biztonságban tudhatja a terményét. A betárolt termény az értékének mindössze 3 %-ért* folyamatosan kontrollálható és megóvható a minőségromlástól (*1.000 tonnára, 3 méteres tárolási magasságra számítva, kukorica esetén).

100%-ban ügyfeleink igényére szabható, hazai fejlesztésű és gyártású a rendszerünk (pl. tárolási magassághoz igazodó szondahossz, riasztási határértékek rugalmasan állíthatók)

A rendszer mobilizálható, ha a problémás termény épp egy másik raktárba kerül, nem helyhez kötött, e miatt nem kell minden magtárépületbe külön megvásárolni

Nincs személyi probléma a tárolási idő alatt, mivel a szondák ha egyszer be vannak rakva, azok folyamatosan mérnek

Akár 1 szezon alatt megtérül a rendszer ára (ügyfeleink tapasztalata napraforgóban), mivel meg lehet előzni a melegedés okozta károsodást

Összekapcsolható szellőzésvezérléssel, további személyi költségeket megtakarítva

Bármikor továbbbővíthető további hőmérő szondákkal

2019. november 30.-ig történő megrendelés esetén nettó 100.000.-Ft értékű kedvezményt biztosítunk (ami tartalmazza a telepítés és az első éves hálózat üzemeltetési díját).

További információért keressék bizalommal:

Szemerei Tamás
Mezőgazdasági szaktanácsadó

Unicomp Kft.
H-8000 Székesfehérvár, Palánkai utca 3.
Email: tamas.szemerei@unicomp.hu
Mobil: +36 30 314 61 78

unicomp