növényvédelem és növényápolás levélanalízis szolgáltatással

A beküldött mintákat bevizsgáltatjuk, az eredményeket kielemezzük és tanácsainkkal segítjük a gazdálkodókat — fotó: Natur Agro Hungária Kft.

Együttműködő partnerünk, a Mertcontrol Group akkreditált, magas színvonalon dolgozó, nemzetközi szervezetek által regisztrált tevékenységet folytató laboratórium. Nekik köszönhetően Magyarországon elsőként nyújtunk teljes analízist partnereinknek: adatokat több mint 10 mikroelemre; bórra, kénre, molibdénre is.

Levélanalízis szolgáltatásunk segítségével pontosan megállapítható, milyen tápanyagokból szenved hiányt az állomány, így lehetőségünk nyílik célzott, hatékony kezelést biztosítani.

Levélanalízisre alapozott kezelés a gyakorlatban

Őszi búza állományban végzett felmérés táblázata

Őszi búza állományban végzett analízis eredménye — forrás: Natur Agro Hungária Kft.

A tavalyi év során Baranya megyei partnerünknél őszi búza állományban a bokrosodáskor szedett levélminta elemzésekor több tápanyag hiányát mutatta ki elemzésünk, ezért a kezelést a megfelelő Mono-adalékokkal tudtuk kiegészíteni.

Kezelések:

időpont készítmény l/ha készítmény l/ha készítmény l/ha
Bokrosodáskor Natur Plasma T 2 Natur Active 4 Mono Zn + Ca + Mg 1+1+1
Szárba induláskor Natur Active 5 Mono S + Mg 1+1 - -
Natur Technológia - lombtrágyázás

A Natur Agro Hungária lombkezelési technológiájában különös szerepet tölt be az élő algákat tartalmazó Natur Plasma "T" koncentrált biostimulátor. A szervesanyag tartalmú lombtrágyáktól eltérően a biostimulátorok nem a növény közvetlen tápanyag-ellátottságát javítják, hanem a bennük lévő bioaktív anyagok (pl. hormonok, vitaminok, aminosavak) a növénybe jutva segítik a növények harmonikus fejlődését. Támogatják a fejlett gyökérzet és markánsabb zöldtömeg kialakulását.

Natur Active komplex lombtrágyánk azokat a fontos makro-, mezo-, és mikroelemeket tartalmazza, melyek meghatározóak a növények fejlődésében, MONO-adalékaink pedig megnövelt dózisban tartalmaznak egy-egy tápelemet, mellyel az állománykezelések a levélanalízis eredményeinek megfelelően kiegészíthetők, megfelelő alkalmazásukkal a kezelés célzottá, még hatékonyabbá válik.

Hektáronként végül átlagosan 8,2 tonnás terméseredményt ért el partnerünk.

A levélanalízis lépései

1. Rendelje meg szolgáltatásunkat!

Adja le megrendelését a levelanalizis.naturah.hu oldalon! Adja meg lakcímét, telefonszámát! Szolgáltatásunk igénybevételéhez minimum 5 minta elemzését szükséges megrendelnie.

2. Végezze el a mintavételt!

Megrendelését követően felvesszük Önnel a kapcsolatot. Mintavevő csomagot küldünk, tájékoztatással, útmutatással látjuk el a mintavételt illetően. Számíthat kollégáink segítségére is. A megszedett mintát postázza el az általunk küldött, megcímzett válaszborítékban!

3. A kezébe adjuk a kulcsot a hatékony kezeléshez

A mintákat akkreditált laboratóriumban vizsgáltatjuk be. Az adatok kiértékelését követően elküldjük a laborvizsgálati jegyzőkönyvet, az eredmények elemzését és lombtrágyatechnológiai szaktanácsainkkal is ellátjuk Önt.

levél erezet

Levélanalízis szolgáltatásunk segítségével lehetőségünk nyílik célzott, hatékony kezelést biztosítani a növényállomány számára — fotó: Pixabay

Legyen tudatos gazda!

5 minta elemzéséből álló alapcsomagunk ára mindössze 37 500 forint + áfa. Ha nagyobb csomagra van szüksége, további mintánként 7500 Ft + áfa költséget számolunk fel. Ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal.

Rendelje meg csomagunkat még ma!