Szerencsére a rekord magas terményárak enyhíteni tudnak a kiesett termés mennyiségén, azonban megfelelő hibrid választásával idén kiemelkedően magas jövedelmezőséget lehetett elérni.

A megfelelő hibridválasztás pedig az RWA cégcsoport saját vetőmag márkája, a G-SEED Kukorica hibrid.

G-SEED vetőmagmárkát 2018-ban hozta létre az RWA cégcsoport, hogy az innovációja révén a termelők nagyobb szabadságot élvezhessenek fajtaválasztás közben, mivel a főbb gazdasági növények mellett egyéb, speciális növényfajok is szerepelnek a portfólión mind konvencionális, mind pedig bio növénytermesztéshez.

A G-SEED története azonban korábbra nyúlik vissza, mint három év

A G betű a márka elnevezésében a Saatzucht Gleisdorf nemesítő házra utal. Ez a nemesítő ház több mint 60 éves tapasztalattal rendelkezik a kukorica, szója, borsó, olajtök és egyéb növények nemesítése terén.

Több nemzetközileg elismert nemesítővel, évekre visszanyúló együttműködés eredményeképpen egy rendkívül széles és kiemelkedő vetőmag-portfóliót tud a G-SEED nyújtani a termelők számára.  Minden vetőmag intenzív tesztelésen esik át, mielőtt megkapná a G-SEED vetőmag márkanevet. A cég kísérleti hálózata évente több mint 50.000 kísérleti parcellát állít be egész Európában, ezáltal minden ország klimatikus viszonyainak tökéletesen megfelelő fajtaválasztékot tud biztosítani.

Ennek a kísérleti hálózatnak és intenzív tesztelésnek köszönhetően a magyarországi termelők számára egy kiemelkedő kukorica-vetőmag választékot tud a G-SEED nyújtani. A gondos szelekció révén csak a rendkívüli stabilitással, stressztűréssel és magas termőképességgel rendelkező hibridek kerülnek a portfólióba, a régió adottságainak megfelelően, minden éréscsoportot lefedve.

kukorica

Az új hibriddel egy méltó társat vezetnek be a piacra a már ismert PERSIC (FAO 450)-es hibridnek – fotó: RWA Magyarország Kft.

A márka mögött álló RWA Magyarország Kft. munkáját igazolják az idei eredmények is, amelyeket a G-SEED kukorica hibridek értek el az egész országban

Az ország összes régiójában elvetett kísérletekben az élmezőnyben végeztek vetőmagjaik, nem egy helyen a piacvezető hibrideket megelőzve. De a cég számára a legfontosabbak a partnereik visszajelzései, amelyek szintén alátámasztják a fajtasori eredményeket. Stabilitás, magas termés, ez az általános vélemény. Ennek köszönhetően minden új partnerük, aki kipróbálta a G-SEED hibridet, emeli az arányát, vagy a teljes területén a G-SEED vetőmagot választja. A régi partnereik körében pedig nem kérdés, már meg is rendelték a jövő évi vetőmagot.

A G-SEED a termelők számára olyan kínálatot tud biztosítani, amely a teljes érésidőt lefedi.

Az idei év egyik új hibridje, a FAO 260-as VASARI. Jó szárszilárdságú, középmagas hibrid, amelyet kiemelkedő vízleadás jellemez. Újdonság még az RWA Magyarország Kft. idei kínálatában a FAO 450-es SUMERIC, amely egy erős gyökérzettel rendelkező magas növény, kiemelkedő betegségellenálló képességgel.

kukorica betakarítás

Az ország összes régiójában elvetett kísérletekben az élmezőnyben végeztek vetőmagjaik – fotó: RWA Magyarország Kft.

Ezzel az új hibriddel egy méltó társat vezetnek be a piacra a már ismert PERSIC (FAO 450)-es hibridjüknek. Említést érdemel még az INCLUSIV (FAO 380) kukorica hibrid is, aminek a fő jellemző a rendkívüli alkalmazkodóképesség és stressztolerancia, amit idén is bizonyított szerte az országban beállított fajtakísérletekben, amelyeken az élen végzett.

Az előszezoni értékesítést az RWA Magyarország Kft. Kft. is elkezdte, aminek eredményeképpen pár hibridből a rendelkezésre álló készleteik korlátozottak. A területi adottságoknak megfelelő hibrid kiválasztásában segítséget nyújtanak a cég képzett területi képviselői, akik információt tudnak adni az elérhetőségekről is.

Bővebb információt az RWA Magyarország Kft. G-SEED kukoricakínálatáról itt, vetőmag-kínálatáról pedig ezen a linken talál.

RWA logo

Elérhetőségek:

Weboldal: www.rwa.hu
E-mail cím: info@rwa.hu
Telefon: +36 21 211 0400