A vetés előtti talajoltásról van szó, ami segíthet az egészséges állomány kialakításában és a költségek optimalizálásában is. Miért is érdemes mikrobiológiai talajoltót használni? Eláruljuk!

Natur Agro

1. Mert természetes

A mikrobiológiai talajoltók jobbára a természetben is megtalálható gomba- és baktériumadalékokból állnak. A Natur Agro Hungária terméke, a Natur Mirco T ezeken felül tartalmaz hasznos hiperparazita gombákat is. A természetes összetevőknek köszönhetően AKG-ban is felhasználható, támogatott termék!

2. Mert megóvja a talajéletet

A mezőgazdaságban évtizedek óta jellemző gyakorlat hosszú távon a talajélet pusztulásához vezet. A földet kizsigerelő gazdálkodással szemben a természetes készítmény segít a talaj biológiai aktivitásának megőrzésében. Csökken a kimosódás, tápelemek kötődése, ezáltal javul a tápelemfelvétel hatékonysága. És ami szintén nem elhanyagolható: csökken a felhasznált műtrágya talajsavanyító, talajéletet degradáló hatása is.

talajoltás

3. Mert segíti a növényt a fejlődésben

A termékben található baktériumkomponensek és a gombaadalékok jelentős mennyiségű tápanyagot, főképp nitrogént és káliumot szolgáltatnak a talajnak, a levegő nitrogénjét megkötik, a foszfort oldhatóvá és felvehetővé teszik, valamint növekedésserkentő anyagokat állítanak elő a növény számára. Gyorsítják a növekedést és a növény gyökérzetének kolonizálását is. A Natur Agro Hungária által végzett kísérletek a technológia alkalmazását követően rendre terméstöbbletet mutatnak ki – a cég és a gazdák nagy örömére.

4. Mert hasznos kiegészítője a növényvédelmi kezeléseknek

A Natur Micro termékekben található Trichoderma harzianum hasznos hiperparazita gomba hatékonyan gátolja a Sclerotinia szaporodását, valamint fizikailag is támadja a kalászosok rettegett ellenségének számító Fusariumot. Biokontroll hatásának köszönhetően növeli a növényvédelmi kezelések hatékonyságát, valamint csökkenti a kórokozók és fertőzések áttelelési esélyeit.

5. Mert megéri

A kezelés alkalmazása nemcsak nagyobb bevétellel kecsegtet, de csökkenti a termelési költségeket is. A Natur Agro Hungária a gazdák igényeire támaszkodva idén bevezette a korábban már sikerrel alkalmazott Natur Micro töményebb változatát, a Natur Mirco T nevű terméket is, melyből magasabb csíraszámának köszönhetően kisebb hektárdózis (3 liter baktériumkomponens +1 liter gombaadalék) alkalmazása is elegendő (szemben a Natur Micro 10+1 literes dózisával). Hogy a töményebb termékkel mennyit lehet spórolni, könnyedén kiszámolható a terméket bemutató oldalon található kalkulátorral.

Natur Micro T

6. Mert számít a környezettudatosság

A Natur Agro Hungária számára fontos a környezettudatosság és a fenntarthatóság. A cégnek alapítása óta a legfontosabb célkitűzései közé tartozik a környezetkímélő, de hatékony technológiák, megoldások terjesztése. Emellett a hazai piacon egyedülálló módon visszavásárolják az üres kannákat a gazdáktól, hogy újra felhasználhassák azokat.

+1 Mert nem érdemes kimaradni

A 2002-ben alapított magyar vállalkozás által folyamatosan fejlesztett Natur Technológiát már 1600-nál is több gazdálkodó alkalmazza – a visszajelzések alapján nagy megelégedéssel. Ne maradjon le Ön sem, kezdje a talajoltással!

A részletekről itt olvashat.

Fotókért és eredményekért kövesse a Natur Agro Hungária Facebook-oldalát!