Milyen kultúrákat termesztenek, és mely növények esetében alkalmazzák az Natur Micro talajkondicionálót

Pápa és Győr között, Lovászpatonán gazdálkodunk 1000 hektáron. Napraforgót, kukoricát, búzát, bíborherét, olajretket és mustárt termesztünk. Általában az őszi betakarítás után napraforgóra és kukoricára alkalmazzuk a Natur Micro-t, illetve búzavetés előtt a talajművelés során.

A Natur Micro-n kívül használnak más Natur terméket?

A Natur Active komplex lombtrágyát is használjuk mindegy egyes kultúránkra.

Hogyan került kapcsolatba a Natur Agro termékekkel?

Már 10 éve használjuk a cég termékeit, édesapám ismerte meg a cég területi tanácsadóját, és azóta folyamatos kapcsolatot ápolunk velük.

Natur Agro

A család már 10 éve használ Natur Agro termékeket, és soha nem kellett csalódniuk.

Miért tartották jobbnak a Natur Agro termékeket a konkurens cégek kínálatánál?

Nekünk ez abszolút mértékben bevált, mindenütt és mindenben jó volt a hatása. Természetesen kipróbáltunk más konkurens termékeket is, de egyik sem volt jobb a már jól ismert Natur Agro technológiáknál, és az árakat tekintve sokkal kedvezőbb ajánlattal találkoztunk. A többi cég termékeinek nem volt jobb hatása, viszont az áraik magasabbak voltak.

Milyen előnyös tulajdonságokkal bírnak még a cég termékei?

A Natur Active komplex lombtrágya pozitív élettani hatásai egyértelműen megmutatkoznak, és a Natur Micro nagyon hamar, minden más terméknél látványosabban, gyorsabban lebontja baktériumaival a szármaradványokat. Emellett speciális összetételének köszönhetően az egészségesebb talajállapot elérésében is szerepet játszik.

Területünk jelentős részén már nem szántunk, hanem kultivátoros alapművelést végzünk, tehát inkább keverjük a talajt. Ennek az a hátránya, hogy a kártevők könnyebben áttelelnek, ami rendszeres problémát jelent. A tavaly ősszel kijuttatott Natur Micro biokontroll hatásának köszönhetően ez a probléma jelentősen csökkent, vagyis a további kezelések tekintetében időt és pénzt is spóroltunk.

Hogyan juttatja ki a Microt? Hagyományos módon vagy Natur JET-tel?

A kijuttatás Natur Jet-tel, (amit a kultivátorra szerelünk) vagy szántóföldi permetezővel történik. Ez attól függ, hogy a munkaszervezés szempontjából éppen melyik előnyös. Egyébként szántóföldi permetezővel is könnyen megszervezhető, hiszen ekkor is egy napunk van a bedolgozására, mivel ha ezek a baktériumok kedvezőtlen körülmények közé kerülnek betokozódnak, és nem pusztulnak el.

Mindezeken felül miért ajánlaná a többi termesztőnek a Natur Agro termékeit?

A fizetést illetően rendkívül rugalmasak, és ha rendelek valamit, már másnap megérkeznek a termékek. Apróságnak számít, mégis nagyon hasznos és praktikus szolgáltatás, hogy újabb rendelés nélkül is eljönnek hozzánk, és elviszik az üres kannákat, flakonokat, így azzal sem kell vesződnünk.