Abban, hogy az adott területen adott növénykultúra számára mi az optimális tápanyag visszapótlás, érdemes szakember tanácsára hallgatni. Az EuroChem Agro Hungary szaktanácsadói a talajvizsgálati eredmények alapján, ill. a termesztési célok ismeretében ingyenes konzultáció keretében elkészítik Önnek a tápanyag gazdálkodási tervet, s javaslatot tesznek az egyedi műtrágya-összetételre.

Egyedi műtrágya-összetétel rugalmasan – már 2 tonnától

A növény differenciált tápanyagigényéhez és területadottságokhoz igazítva rugalmasan alakítjuk a műtrágya-összetételt, s legyártjuk az Ön egyedi Gramix NPK receptúráját már minimális 2 tonna mennyiségtől! A Gramix NPK műtrágyacsaládunk a makro- és mezoelemek mellett széles mikroelemsorral járul hozzá a pontos, precíz tápanyag-gazdálkodáshoz. Így Ön csak azt és csak annyi tápanyagot juttat ki, amire az adott növénykultúrának valóban szüksége van az egészséges, életerős növekedéshez és az optimális terméshozam eléréséhez.

Komplex megoldást nyújtunk, mely kiterjed a személyes szaktanácson túl a minőségi alapanyagok felhasználására, a gyártás, csomagolás folyamatán át az egész logisztika egységére.

gramix

Kiemelkedő hatékonyság – a mikroelemek fontossága

Termékfejlesztéseink során ügyeltünk arra, hogy a szinergista és antagonista elemek megfelelő arányban legyenek jelen műtrágyáinkban, ezzel fokozva azok hatékonyságát. A minőségi alapanyagok a gyors oldódást és felvehetőséget biztosítják.Természetesen a mezo-, és mikroelemekről sem feledkezhetünk meg. Egyoldalú makroelem trágyázással ugyanis kalászos növényünk nem megfelelő kondícióval megy bele a télbe, melynek következtében ellenálló képessége gyengébb lesz egy kiegyensúlyozott tápanyagellátásban részesült gabonával szemben.

Nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy gabonanövényeink a rézhiányra is nagyon érzékenyek. A Gramix Rizotec NPK kiemelten magas réztartalma révén megerősíti a kalászosok immunrendszerét, ami pajzsként védi a betegségektől, pl. fusariumtól, rozsdabetegségektől. A réz mellett az optimális, teljes mikroelemsort tartalmazza: mangánt, cinket, vasat, bórt. Fontos, hogy a mikroelemek a legtöbb műtrágyával ellentétben nem fémsók formájában, hanem részben kelát, részben a fémionok felszívódását segítő cukor-fehérje-aminosav komplexek formájában vannak jelen, így nem kötődnek meg a talajon, könnyebben felvehetővé válnak a gyökér számára.

Élő talaj a termékeny talaj – Rizodyne talajaktivátorral

A Gramix NPK műtrágyák prémium Gramix Rizotec NPK tagjai egyedülálló módon egy különleges talajélet fokozót is tartalmaznak, a Rizodyne talajaktivátort. A Rizodyne aktív összetevőivel növeli a termőtalaj szerves anyag tartalmát, fokozza a talajtermékenységet, javít a talaj levegőzöttségén, vízmegtartó képességén. Egyúttal növeli a tápanyagok könnyebb, gyorsabb és intenzívebb felvételét, s minimalizálja az N-, P-, K-veszteséget.

Ajánlatunk őszi búzára:

Gramix Rizotec NPK 8-22-24 +1,2 S +1,7 CaO +0,5 MgO +0,07 Cu +0,05 Mn +0,03 Zn +0,02 Fe +0,01 B +Rizodyne talajaktivátor

Az őszi búza számára pótolhatatlan foszfor tartalmával segíti az optimális fejlettség elérését, jótékonyan befolyásolja a szemtelítődést. A kén javítja a búza értékmérő tulajdonságait, a magas réz tartalma ellenállóvá teszi. A Rizodyne talajaktivátor meggyorsítja a gyökéren keresztüli tápanyagfelvételt, hosszútávon növeli a talajkondíciót.

Szeptember hónapban extra kedvezménnyel lehet az Öné!

Kérje személyre szabott ajánlatunkat, keresse szaktanácsadóinkat!
Infóvonal: 06-30/566-5386
www.gramix.hu