Bombaként robbant a hír a hét elején, hogy az Allianz Biztosító felmondja az összes hatályban lévő A csomag típusú növénybiztosítást és azokat újrakötni nem lehet. Legalábbis egyelőre.

Ez azt jelenti, hogy – jelenlegi állás szerint – ez a cég 2024-re nem vállalja a téli fagy, tavaszi fagy és az aszály kockázatát. Gyakorlatilag náluk jelenleg csak jég, tűz és vihar kockázatra köthetsz növénybiztosítást.

fagy

Most alapozd meg a 2024-es biztonságodat! – fotó: unsplash.com

De mit tegyél, ha A csomagot szeretnél?

Ezzel a kérdéssel hétfő óta több ügyfelünk kereste meg ügyfélszolgálatunkat.

Szerencsére van még biztosító, amely vállalja az A csomagot az őszi növényekre (és egyelőre a tavasziakra is).

Ezért nálunk megvan a lehetőséged arra, hogy védekezz a fagyok és az aszály ellen, mert tudunk még kötni.

Ha te is érdeklődsz az A csomag iránt, könnyű dolgod van: kalkulálj magadnak biztosítási díjat 5 perc alatt!

kalkulálok gomb

Add meg a telefonszámod, felhívunk és megnézzük, milyen kedvezményeket tudunk még adni. 5 perc – és nyugodtan alhatsz 2024-ben.

Érdemes most foglalkoznod a növénybiztosításoddal

Az elmúlt két év tapasztalatai alapján azok jártak jól, akik idejében megkötötték a szerződésüket.

A 2022-tes aszály óta a biztosítók sokkal érzékenyebbek lettek a kötési időszak alatti időjárás- és kockázat változásokra, ezért folyamatosan szűkítették a lehetőségeket. Ez úgy történt, hogy egy napon jött egy email, hogy az egyik biztosító a Dunától keletre nem köt A csomagot. Egy másik biztosító szintén váratlanul kivett megyéket: megmondták, hogy hol nem lehet A csomagot kötni pl. kukoricára.

Másik biztosító a kármentességi engedmény lehetőségét szüntette meg az új ügyfelek számára: ők vállalták a kockázatot, de gyakorlatilag drágábban.

Ezért most, ősszel alapozd meg a 2024-es biztonságodat!

Kalkulálj magadnak díjat!

kalkulálok gomb

Ezért köss most növénybiztosítást

A tavalyi történelmi aszály és az ügyfeleink tapasztalatai azt mutatják, hogy a biztosítók fizetnek, akkor, amikor kell - és nem kell fél évet várnod a Kárenyhítési rendszer által nyújtott bizonytalan pénzre.

Ha vannak őszi növényeid és csak tavasszal kötsz, ki fog maradni a fagy kockázat. És ha fagyni fog, akkor már késő. Ráadásul a díjjal sem spórolsz, mert egy most megkötött növénybiztosítás díja ugyanannyi, mintha jövő tavasszal kötnéd. De hosszabb ideig tart a kockázatviselés és több részletben is fizethetsz, mintha csak tavasszal kötnél. Így kisebb teher a részletek fizetése.

Ha feltöltöd egységes kérelmedet, díj és kötelezettség mentesen kiszámoljuk a gazdaságod 5 éves referenciahozamát és kárküszöbét is, így felkészülten adhatod be a Kárenyhítési juttatás iránti kérelmedet is, amelyre idén november 30-ig van lehetőséged.

Ha kérdésed van, vagy segítségre van szükséged a növénybiztosítással vagy a kárenyhítési rendszerrel kapcsolatban, hívd ügyfélszolgálatunkat a +36 1 766 45 33-mas számon!

kalkulálok gomb