Az új DYNAMIC hibridben a RAPOOL nemesítői minden olyan tulajdonságot kombináltak, amely egy modern hibrid esetén elvárás. Kimagasló egészségcsomagjában megtalálható a már jól bevált RLM7-es fómarezisztencia-gén, amely a korai őszi fómafertőzés ellen nyújt védelmet. A tarlórépa sárgaságvírusának ellenáll, aminek köszönhetően vírusfertőzés esetén a növényben a kórokozó részecskéi szignifikánsan kisebb koncentrációban fordulnak elő más hibridekhez képest. Jól tűri a szárazságot, kiemelkedő vitalitása és kipergés-ellenállósága lehetővé teszi kései betakarítását, és elősegíti a magas hozamokat.

A DYNAMIC egy új repcehibrid-generáció első tagja, amellyel szélsőséges időjárás esetén is stabilan magas terméseredményeket lehet elérni.

A RAPOOL 2018-as hazai vizsgálatai során azt tapasztalták, hogy a hibrid őszi fejlődése kezdetben lassabb volt, majd robbanásszerűen megindult. Jó fagytűrésű, tavaszi fejlődése közepesen gyors, virágzási ideje közepes, érésideje pedig középkései. Az eddigi kísérleti eredmények alapján elmondható, hogy a DYNAMIC gabona- és széles sortávú vetéstechnológiával is eredményesen termeszthető.

repce

A képre kattintva nagyítható az ábra.

Terméspotenciálja kimagasló, ezt bizonyítja a tavaly Polgárdi határában beállított fejlesztői kísérletekben elért közel 5,5 t/ha-os terméseredménye, amit a Magyar Kukorica Klub hitelesített. Jó alkalmazkodóképességének köszönhetően mind magas, mind alacsonyabb technológiai színvonalon eredményesen termeszthető hibrid.

DYNAMIC:

• Vitalitásának köszönhetően szélsőséges időjárásban is stabilan magas hozam

• RLM7-fómarezisztencia, tarlórépa sárgaságvírusa és kipergés-ellenállóság

• Rugalmas vetés- és termesztéstechnológia, akár késői betakaríthatóság

• Rovarölő szerrel csávázott vetőmag elérhető

rapool

Pálffy András
termékfejlesztő
RAPOOL Hungária Kft.
www.rapool.hu

rapool

A RAPOOL repcevetőmag-katalógusa letölthető ide kattintva.