A silózási veszteségek szükségtelen költségekkel vannak összefüggésben. A 10-15%-os silózási veszteség átlagosan kb. 1.300 Ft- 2.000 forinttal drágítja meg a tonnánkénti kukoricaszilázs előállítási költségét.

A siló-tartósítószerrel történő kezelés költségei ennek az 1/3-át sem teszik ki. Az energiatartalom veszteségét csak további takarmányozási alapanyagok megvásárlásával tudjuk kompenzálni. Gyakran ezek is magasabb költségszintet igényelnek. Mindenképpen az legyen a célunk, hogy a megtermelt tömegtakarmányt minél alacsonyabb veszteséggel tudjuk silózni.

A BONSILAGE termékcsalád homo- és heterofermentatív tejsavbaktériumok használatával megvédheti és növelheti a siló értékét!

szilázs

A BONSILAGE FIT M tartósítószer az eltolt erjedési savösszetétel következményeként csökkenti az utómelegedés rizikóját, mivel nagyobb mennyiségű ecetsav és alacsonyabb szintű tejsav áll rendelkezésre, propilén-glikol egyidejű képződése mellett. Átlagban 1% propilén-glikolt várhatunk 100 tonna tömörített siló készítésnél. Ez 100 tonna tömörített silókukorica esetén, 35% szárazanyag-tartalommal számolva, 350 kg propilén-glikolt jelent.

Az extra adag propilén-glikol javítja a tehenek egészségi állapotát, csökkenti az anyagforgalmi betegségek (mint az acidózis, illetve ketózis) kialakulását.

A Bonsilage Fit M még csak 2 éve jelent még a piacon, ez a cégcsoportunknak egy egyedi fejlesztése és így kizárólagosan a Schaumann csoporttól vásárolható!

A BONSILAGE FIT M előnyei

Gátolja az élesztők és penészgombák szaporodását.
Könnyíti a bendőfunkciókat: több ecetsav, kevesebb tejsav.
1% propilén-glikolt termel!
Biztosítja a magas szintű takarmányfelvételt.

BONSILAGE FIT M: Védje szilázsát és állítson elő propilén-glikolt!

szilázs

A BONSILAGE SPEED M terméket alkotó Lactobacillus diolivorans tejsavbaktérium törzs a rendkívül gyorsan bekövetkező ecetsavtermelése következtében már a siló érési idejének első pillanatától is aktívan gátolja a penészgombák és élesztők szaporodását. Ennek következtében a kezelt kukoricaszilázsok már 14 napos tárolást követően is nyithatóak. A tárolási időszak növelésével további jelentős mennyiségű propionsav termelődik, melynek hatása konzerváló jellegű. Ezáltal tovább javítjuk a nyitott kukoricaszilázsok stabilitását.

A BONSILAGE SPEED M előnyei

Gyors stabilitás – már a kezdetektől gátolja az élesztők aktivitását.
Tartós védelem az utómelegedéssel összefüggésben.
Biztosítja a magas szintű takarmányfelvételt. 
Csökkenti a költségeket.

Bonsilage Speed M – mérhetően nagyobb léptékkel az élesztőkkel és a penészgombákkal szemben!

A BONSILAGE MAIS termékben található homo- és a heterofermentatív tejsavbaktériumok speciális kombinációja a másoderjedési folyamatokat hatékonyan gátolja, ezáltal a megbontott silófalnál az aerobstabilitást megfelelően biztosítja. Másodlagos hatásként a Bonsilage Mais javítja a szilázsok emészthetőségét és energia-koncentrációját.

MAIS

Bővebb tájékoztatásért forduljon bizalommal a Schaumann illetékes területi képviselőihez!

Dunántúl – Kérődző Ágazat: Fridinger Ferenc:
+36-30/459-4940; fridinger.ferenc@schaumann.hu

Kelet-Magyarország – Kérődző Ágazat: Szarvas Péter:
+36-30/598-6531; peter.szarvas@schaumann.hu

Központi Iroda – Ügyvezető: Bonnay Victor:
+36-20/316-7404; victor.bonnay@schaumann.hu

Schaumann