Egyre több termelői tapasztalat igazolja vissza, hogy a két terület nem választható el egymástól, illetve a növénytáplálás hatékonysága, hatásfoka stabilan jobb, ha a növények élettani folyamatai az adott körülményekkel összhangban és a működésükben zavart okozó abiotikus stresszhatásoktól mentesen zajlanak.

A Kondisol növénykondicionáló készítmény nem jobbnál jobb tudósok áldozatos munkájának eredménye, hanem a természet bölcs alkotásának esszenciája. Alapanyagai, az alsópáhoki tőzeg és a gilisztahumusz olyan egyedi és utánozhatatlan összetételben tartalmazzák a különféle huminanyagokat (barna huminsav, fulvosav), enzimeket, koenzimeket, aminosavakat, egyéb szerves vegyületeket, makro-, mezo- és mikroelemeket, amelyek harmonikus módon stimulálják, segítik, támogatják a kezelt növények élettani folyamatait, emellett növelik azok stressztűrő és stresszkezelő képességét. Ugyanezen összetevők fokozzák a készítménnyel együtt kijuttatott egyéb anyagok levélen keresztüli felszívódását, és egészen a sejt szintig való bejutását. Ezt nevezzük hatásfokozó keláthatásnak.

A Huminisz repce őszi technológiája (Kondisol 5 l/ha + Solvitis Bór Extra 1 l/ha) fokozza a regulátor kezelés (Caramba Turbo 1 l/ha) hatékonyságát – fotó: Győrvár (Vas megye) 2016. november vége

A Solvitis lombtrágyák egyszerű elven épülnek fel: tiszta tápelemek a legmodernebb kelátképzővel (EDDHSA). Ez a természetes aminosav jellegű anyag nemcsak a növény felületéig kíséri el a tápanyagokat, hanem bejuttatja a növénybe is. A Solvitis lombtrágyák alkalmazásával tehát nem egyszerűen mérsékeljük vagy megszüntetjük a tápelemek hiányát, hanem biztosítjuk a művelet hatékonyságát is

„2016 nem a termésnövelő anyagok éve volt.” – hangzott el a mondat különböző fórumokon. A megfelelő csapadék mennyiség, annak többé-kevésbé egyenletes eloszlása, és az átlagosnál jobb időjárási körülmények kedveztek a növénytermesztésnek. A termelők magas átlaggal takarították be a termést, aminek a minősége is megelégedésre adott okot. Ezt figyelembe véve igen kedvező képet alkothattak a termelők a Huminisz készítményeinek pozitív hatásáról a vegetáció során és a betakarításkor. Most ezeket az eredményeket szeretnénk bemutatni.

huminisz

Az ábrán jól látható, hogy a 2016-os évi terméstöbblet helyszínenként és kultúránként is igen változatos képet mutat. Az intenzíven termesztett uborkában mért kimagasló eredményhez az is hozzátartozik, hogy a termelő a szedést kb. 1-1,5 héttel korábban kezdhette meg a kezelt területen. A nagyobb termés mellett a korábbi piaci megjelenés további hasznot jelentett.

A többi eredmény is azt jelenti, hogy a Huminisz technológia ára többszörösen megtérült. A különbségek nagysága azt jelzi, hogy ezek nem szemmel látható, a helyszínen tulajdonképpen nem érzékelhető eltérések. Ilyenkor minden esetben csak a pontos mintavétel illetve betakarítás, majd a precíz mérés mutatja meg a kezelés hatékonyságát. Az eredményeink szerint igaz ez a kertészeti kultúrákban ugyanúgy, mint a szántóföldi növények esetében. A következő két grafikon a vegetáció során elvégzett felvételezés eredményét mutatja be.

Az első értékelést Neszmélyen, a Hilltop területén végeztük, ahol az üzemi technológia mellett egy teljes egészében Huminisz és egy részben Huminisz termékek felhasználásával beállított technológiát hasonlítottunk össze. A szemmel nem látható különbségek a területről véletlenszerűen vett 5x5 minta elemzése után már egyértelműnek bizonyultak.

humi

Egy másik esetben az őszi búzában beállított egyik tesztünk eredményét mutatjuk be, ahol a Huminisz technológia élettani, gyökér- és zöldtömegnövelő hatása mutatkozott meg.

huminisz

Ha visszatekintünk, és a korábbi évek eredményeit összevetjük, akkor azt mondhatjuk, hogy több évjárat körülményei között, több helyszínen és több kultúrában vizsgálva a Huminisz technológiájával a termelők nagyságrendileg 10% terméstöbbletet érhetnek el:

A Huminisz növénykondicionálás és növénytáplálás technológiája évek óta stabilan magasabb hozamokhoz segíti hozzá partnereinket. Ha Ön is szeretné kipróbálni termékeinket, keresse területi szaktanácsadóinkat és értékesítő kollégáinkat, akik örömmel segítenek Önnek!