A fagy, az aszály, az elmaradó vagy éppen túl sok csapadék mellett a legtöbb gazda és szaktanácsadó a január-áprilisi időszakban homlokráncolva gondol az előtte álló adminisztrációs kötelezettségekre, a rengetegnek tűnő ezzel járó munkára, a jogszabályoknak való megfelelésre.

Gazdálkodási naplót vezetni, a többség számára kötelező feladat. Az ARASZ segítség a mezőgazdasági résztvevőknek, naplózási kötelezettséggel bíróknak, azaz szinte mindenkinek.

Szabaduljon meg az adminisztráció terhétől!

A szoftvert használók már tudják, hogy a napló vezetése nem nehézség. Egyáltalán nem időigényes és idegesítő kötelezettség, hanem egy könnyedén, precízen és átláthatóan teljesíthető feladat. A nyakunkon lévő nitrát adatszolgáltatás, amiben az ország jelentős része érintett, sokaknak okoz fejtörést, de tapasztalatunk, és ügyfeleink visszajelzése alapján, bátran mondhatjuk, hogy ma már kivételt képeznek az ARASZ rendszert használók.

Ők nyugodtan várhatják a határidőket, hiszen pár kattintással kinyerhetik az ANYK-ba benyújtandó xml fájlokat, közte a nitrát adatszolgáltatáshoz szükségest is!

Bárki számára megoldás lehet az ARASZ. A legbonyolultabb, sok-sok táblával rendelkező gazdaságok is nagyon gyorsan és precízen elkészíthetik az adatszolgáltatásokat, hiszen nem kell a táblákat kézzel bevinnünk, elég az egységes kérelem Excel-t feltölteni a rendszerbe, ami után rögtön indulhat a munka.

Az Arasz-ban nincs bonyolult procedúra az adatok feltöltésére és egy új gazdálkodási év indítására. Szinte semmit nem kell manuálisan begépelni, nem kell a blokkazonosító változásokat figyelni, AKG-s ügyfelek esetében nem kell a KET azonosítókat felvinni. Ez már önmagában több óra munkaidő-megtakarítást jelent!

A műveleteket (agrotechnika – permetezés – trágyázás) nem kell egyesével rögzíteni, össze lehet fogni táblákat, kultúrákat, növényvédő szereket, mindezzel hihetetlenül felgyorsítva a munkát. Permetezések rögzítésekor az ARASZ-ban automatikusan létrejönnek a szükséges táblákon a növényvédelmi megfigyelések.

Lehetőség van műveletfolyamatok rögzítésére a szoftverben (például a lucerna esetében kaszálás – rendsodrás –  bálázás – bálahordás), valamint egy adott tábla bizonyos százalékának, vagy megadott mérettel csökkentett naplózására.

Nagy előnye még az ARASZ-nak, hogy nem kell külön program a tápanyag-gazdálkodási terv elkészítésére, ez része a rendszernek, mint ahogy az egész szoftverre igaz, hogy

nincsenek külön fizetendő modulok, a rendszer mindenki számára ugyanazt a maximumot nyújtja.

Az állattartó gazdálkodóknak nagy könnyítés lehet az ARASZ, hiszen a szarvasmarha-állomány ENAR listából történő importálásának lehetősége, sok-sok óra, nap megtakarítást eredményez a munkájukban.

Rengeteg hasznos lista és kimutatás hívható le a rendszerből, és talán a legfontosabb, hogy egy adattal csak egyszer kell dolgoznunk. Jó példa egy trágyázás rögzítése, ami azonnal bekerül a folyamatos műveleti naplóba, a trágyázási naplóba, és automatikusan felkerül az összesítő lapokra! Egy adatbevitellel elkészül a web-en, a nitrát jelentés, és legenerálható a gazdálkodási napló. Az ARASZban elérhető földterület nyilvántartó modulnak köszönhetően vezethető a gázolaj nyilvántartás és természetesen itt is kinyerhető az ANYK-ba beadandó xml.

Több év tapasztalata alapján kijelenthető, hogy kialakítottunk az ügyfeleinkkel egy komoly szakmai kapcsolatot, ami mindenki számára előnyös. Bíznak a szoftverünkben, és bíznak az ahhoz kapcsolódó támogatásban. Azonnal (pár órán belül) reagálunk a feltett kérdésekre, meghallgatjuk ügyfeleink fejlesztési elképzeléseit, milyen lekérdezéseket szeretnének látni az ARASZ-ba bevitt adataikból.

Amit úgy ítélünk meg, hogy mindenki számára hasznos, az gyakran bekerül a szoftverbe. Az éves fejlesztési tervünk jelentős részét az ügyfelekkel történő konzultációk határozzák meg. A rengeteg bevitt adat így még nagyobb értéket képvisel, hiszen nem csak egyszer, a napló beadáskor, vagy ellenőrzéskor használható, hanem egy folyamatos kontroll lehet a munkákhoz.

Mindig kiemeljük és hangsúlyozzuk,

az ARASZ szoftvert nem kell heteken át tanulni, nem kell oktatásra és továbbképzésre járni, a használata könnyen és gyorsan elsajátítható, logikus felépítése és átláthatósága miatt!

Nem kell rendszergazda, vagy informatikus csapat a szoftver mellé, mivel sem telepíteni, sem menteni nem kell az adatainkat!

A fent részletezett sokoldalúság, és egyszerűség mellett, a segítőkész támogató csapat is az ARASZ mellett szól!

Ha felkeltette a szoftver az érdeklődését, több információt is talál a www.arasz.hu oldalon.
A kapcsolat felvételhez kattintson ide!