• Egyedülálló biomassza a xarvio® FIELD MANAGER-rel integrálva
  • Következetes kultúrafejlettség-megfigyelés lehetővé tétele az agronómiai döntések optimalizálása érdekében
  • Kifejezetten a mezőgazdaság számára kifejlesztve és már a magyar gazdálkodók számára is elérhető

Megbízható, napi mérési eredmény a termény biomasszájáról

Megbízható mérési eredmény a biomasszáról – fotó: xarvio® Digital Farming Solutions

A xarvio® FIELD MANAGER, a BASF Digital Farming GmbH cégtől elsőként biztosít rendszeres, megbízható és jó minőségű biomasszatérképeket Magyarországon, függetlenül attól, hogy milyen a felhőzet.

A biomasszatérképek a „felhőmentes biomasszán" alapulnak; a xarvio® Digital Farming Solutions és a VanderSat által közösen kifejlesztett innovatív termék (a Planet által megvásárolva). Az egyedülálló termék integrálva van a xarvio® FIELD MANAGER-be – a globális piacvezető digitális terményoptimalizálási platformba.

Felhőzettől függetlenül is megbízható biomasszatérképet készít

Felhőzettől függetlenül is megbízható biomasszatérképet készít – fotó: xarvio® Digital Farming Solutions

Az, hogy a gazdálkodók a felhőzettől függetlenül folyamatosan hozzáférhetnek a biomasszatérképekhez, támogatja a növények növekedésének következetes nyomon követését, és jobb agronómiai döntésekhez vezet, beleértve a kijuttatások hatékonyabb alkalmazását. Ez segít a gazdáknak optimalizálni a növénytermesztést, időt és pénzt takarítanak meg, miközben csökkentik a környezeti hatásokat és támogatják a fenntarthatóságot.

Megbízható mérési eredmény a biomasszáról

A felhőmentes biomassza három különböző műholdas terméket integrál. A passzív mikrohullámú technológia szabadalmaztatott visszakeresési módszerét használja, az Európai Űrügynökség (ESA - European Space Agency) Sentinel-1 műholdjáról származó aktív mikrohullámmal és a Sentinel-2 műhold optikai képeivel együtt. A VanderSat (jelenleg Planet) a távérzékelés terén szerzett szakértelmét felhasználva értelmezi az ezen adatforrásokból származó eredményeket, hogy megbízható, rendszeres mérést nyújtson a növények biomasszájáról.

Lehetővé teszi a gazdálkodók számára, hogy összehasonlítsák több tábla teljesítményét nagy területen vagy különböző tenyészidőszakokban

Több tábla teljesítménye összehasonlítható nagy felületen vagy eltérő termesztési idényben – fotó: xarvio® Digital Farming Solutions

A gazdálkodás átalakítása

A felhőmentes biomasszát sikeresen tesztelték Európában és Dél-Amerikában a 2019/20-as vegetációs időszakban. Nagy térbeli felbontást kínál (10 méter x 10 méter), és egyetlen, konzisztens mérőszámot biztosít a kultúra biomasszájáról. Lehetővé teszi több tábla teljesítményének összehasonlítását nagy felületen vagy eltérő termesztési idényben.

Biomasszaképek, amelyeket a felhőtakaró nem akadályoz

Európa egyes részein a biomasszaképek létrejöttét jelentősen akadályozhatja a felhőzet szintje. A biomasszatérképek elkészítéséhez alkalmas biomasszaképek elkészítése esetenként több mint két hétbe is telhet, és ezalatt a viszonyok megváltoznak.

Folyamatosan és pontosan kiszámítsa a növény növekedésének minden szakaszát a teljes növekedési idényben

Folyamatosan és pontosan kiszámítja a növény növekedésének minden szakaszát a teljes növekedési idényben – fotó: xarvio® Digital Farming Solutions

A felhőmentes biomasszaképek rendszeresen elérhetők, és jelentős előnyöket kínálnak. Ellentétben a műholdakról származó Normalized Difference Vegetation Index (NDVI) biomasszaképekkel, amelyek felhős napokon nem érhetőek el, és csak a spektrális zöldtömeget mérik. A felhőmentes biomassza a növényzet biofizikai paramétereit és víztartalmát is méri, hogy folyamatosan és pontosan kiszámítsa a növény növekedésének minden szakaszát a teljes növekedési idényben.

„Gyakoribb elérhetőséget nyújtva a megbízható és jó minőségű biomasszatérképekhez a magyar gazdálkodóknak nagyobb felügyeletet biztosít. Lehetővé teszi változó dózisú kijuttatási térképek készítését az aktuális táblán jelenlévő körülmények alapján, ami nagyobb hatékonyságot eredményez. Biztosak vagyunk benne, hogy a xarvio® FIELD MANAGER felhasználóink értékelni fogják a továbbfejlesztett biomasszatérképeket ebben a szezonban az egyedülálló felhőmentes biomassza integrációja révén" – mondja Jose Manuel Rodríguez Villanueva, a BASF Digital Farming GmbH dél-európai xarvio® kereskedelmi vezetője.

További információért keresd fel az alábbi weboldalt:

www.agriculture.basf.com