Érdemes elgondolkodnod azon, hogy élsz-e az akár 70%-os állami támogatással vagy hagyod veszni?

Hogyan juthatsz hozzá?

Ha kötsz növénybiztosítást, akkor az állam – módozattól és a rendelkezésre álló pénztől függően – minimum 40, maximum 70%-kal támogatja a díjadat.

biztosítás

A biztosítás díját az állam támogatja – fotó: unsplash.com

De mire jó a növénybiztosítás?

Többre, mint gondolnád. Amellett, hogy a legfontosabb, illetve a leggyakoribb kockázatok ellen biztosíthatod ültetvényeidet és szántóföldi kultúráidat, szorosan összefügg a kárenyhítési rendszerrel.

Azzal a kárenyhítési rendszerrel, amelynek tagja vagy, mert a törvény minden gazda számára előírja (egy minimális üzemméret felett), hogy be kell fizetnie a hozzájárulását, és ha kára van, akkor onnan kaphat kárenyhítésként pénzt. Persze csak akkor, ha megfelel a feltételeknek. Ez a kárenyhítés nem teljes körű, nem garantált és tele van buktatókkal. így a teljes körű védelem érdekében érdemes kiegészíteni egy növénybiztosítással.

A biztosítás megkötése mellé kétféle állami támogatás is jár:

  • ha kötsz egy megfelelő növénybiztosítást, akkor a kárenyhítési rendszerből igénybe vehető kártérítést megduplázzák. De ezt meg is fordíthatjuk. Ha nem kötsz, akkor lefelezik! Egy ügyfelünknek, például, elfagyott a szőlője, 80 millió Ft volt a kára. Akkor még nem volt biztosítása, így a kárenyhítési rendszer csak a felét fizette ki. Miután megtudta, hogyan függ össze a kárenyhítési rendszer és a biztosítás, gondolkodás nélkül megkötötte.
  • a biztosítás díját az állam támogatja, így könnyen megduplázhatod a kárenyhítési rendszerből történő kifizetéseket (fagykár, aszálykár) – és még biztosítási védelmed is lesz az egyes kockázatokra (jégverés).

Nézd meg, mennyibe kerülne konkrétan számodra a növénybiztosítás! Kalkulálj most, öt perc alatt és a mutatunk kedvezményes díjat. Ha szeretnéd még ezt is csökkenteni, add meg a telefonszámod, felhívunk és még jobban rád szabjuk a biztosítást.

kalkuláció

Forrás: Agrisk.hu

Elenyésző, van, amikor néhány ezrelék a védelem ára

Például nézzünk egy átlagos gazdát: a kalkuláló ügyfelünknek van 15 hektár őszi búzája és 25 hektár kukoricája. Az általa megadott hozammal és eladási árral kiszámolta, hogy kb. 19.000.000.- Ft a termés értéke. Ezzel szemben a jégbiztosítás díja (az állami támogatás után) kb. 89.000.- Ft. Ez 5 ezreléke a termény értékének! Cserébe nyugodtan alhat, mert ezért a pénzért milliós hozamcsökkenések értékét is megtéríti a biztosító.

Ha pedig nincs kár, akkor nem túl nagy veszteség a kifizetett biztosítási díj.

Túl szép, hogy igaz legyen?

Amiről ebben a cikkben írtunk, azok az alapok.
De az ördög a részletekben rejlik. Ezért érdemes tájékozódnod, mielőtt ténylegesen meg is kötöd a biztosítást. Ennek az a legegyszerűbb módja, hogy kalkulálsz egyet, ott megadod a telefonszámod, mi visszahívunk és nyugodtan, minden kötelezettség nélkül átbeszéljük a helyzeted és összeállítjuk a számodra legjobb növénybiztosítást.

Az országban egyedülállóan nálunk nem kell akár több napot várnod arra, hogy megismerd egyszerre több biztosító díját, hanem pár perc alatt pontos információt kapsz.  Ha pedig úgy döntesz, hogy megkötöd a biztosítást, személyes találkozó nélkül és érintésmentesen teheted meg – ez fontos a mai időkben.

Nem hagyunk magadra: 50 év növénybiztosítási tapasztalatával rendelkezünk, elérhetőek vagyunk, válaszolunk a kérdéseidre és segítünk.

Tedd meg az első lépést, kalkulálj most! (Tényleg csak 5 perc)

kalkulálok gomb

Ne feledd, idén nincs annyi időd kötni, mint tavaly volt

Egyes biztosítóknál csak április 30-ig köthetsz A csomagot és a biztosítók vállalási limiteket is meghatároztak: ha betelik a kvóta, nem kötnek több biztosítást az adott területen.

Ha kérdésed van, vagy segítségre van szükséged a növénybiztosítással vagy a kárenyhítési rendszerrel kapcsolatban, hívd ügyfélszolgálatunkat a +36 1 766 45 33 – mas számon!

Készíts egy kalkulációt, kattints a gombra!

kalkulálok gomb