Az Ausztria legnagyobb integrátoraként ismert RWA vállalat háromszoros jubileumot ünnepelt, amely évfordulókhoz méltó színvonalon mutatta be a gépészet, a vetőmag-forgalmazás és előállítás, valamint a feldolgozóipar területén betöltött szerepét. Mindezt festői környezetben, 5000 lóerő és 50 ha bemutatóparcella kíséretében sikerült megvalósítani.

 

Az RWA Magyarország Kft., hazai leányvállalatként 200 magyar gazdálkodó partnerével vett részt a rendezvényen, amely emlékezetes élményt nyújtott a résztvevőknek.
Az összes nagy nemesítőház terméke mellett az RWA saját nemesítésű vetőmagportfólióval is rendelkezik. A vállalat büszkén mutatta be új márkáját, amely a rendezvény innovációjaként G-SEED néven debütált.
A G-SEED név egyet jelent az osztrák Gleisdorf nemesítőházzal, valamint a kiváló minőségű, kiemelkedő terméspotenciállal és stabil terméssel rendelkező vetőmagokkal.

Az RWA Feldtag rendezvényen a komplett technológiai sor bemutatkozott – fotó: Agroinform.hu

AZ RWA hibridkukorica vetőmagjait már sok hazai gazdálkodó használja nagy megelégedéssel – ám most egy új vírus-rezisztens hibridrepce is bemutatkozott a rendezvényen, valamint a G-SEED márkanév alatt ígéretes szójahibridek is felcsigázták a termelők érdeklődését.
G-SEED gabonaportfólió – részlet – fotó: Agroinform.hu
Gabonaportfólióból sem volt hiány a bemutatón, hiszen a legnépszerűbb Bernstein búza rajongói – amely nagy terméspotenciál mellett kiváló, javító minősége miatt is keresett –  és az ökológiai termesztés hívei is Európában egyedülállóan széles bio-vetőmag kínálatot tekinthetek meg a mintaparcellákon keresztül.
A Bernstein magas terméshozamú, tar kalászú őszi búza. Hazánk egész területén biztonsággal termeszthető. Jó télállóságú, közép-késői érésű fajta. Közepes növénymagasság mellett a kiemelkedően magas ezermag-tömeg is a jellemzői közé tartozik. Kiváló malomipari tulajdonságai javító minőséget jelentenek felhasználóik számára (magas nyersfehérje-tartalommal rendelkezik).

A gépészettől kezdve, az inputanyagokon át, egészen a feldolgozóiparig minden bemutatkozott az RWA vállalat vonatkozásában – fotó: Agroinform.hu

Inputanyag forgalmazás

A társaság partnerei a gazdálkodásukhoz szükséges valamennyi input anyagot – vetőmagot, növényvédőszert, műtrágyát és gázolajat – beszerezhetik az RWA területi képviselőin keresztül, illetve a cég saját telephelyein.
Finanszírozás

Az anyavállalat tőkeerős hátteret biztosít az RWA Kft.-nek, így a cég halasztott fizetést is tud ajánlani a partnerei számára.
Ha a Partner terménnyel kíván teljesíteni, a termény betakarítása után lehetőség nyílik a korrekt elszámolásra. A megállapított finanszírozási költségen felül egyéb költséget az RWA Kft. NEM számít fel.

Terményfelvásárlás

A RWA cégcsoport közel 30 millió tonnás termény forgalmával teljes körű szolgáltatást nyújt, az input értékesítésétől a termény felvásárlásáig. Az olajos magvak és gabonafélék teljes vertikumával kereskedünk és elköteleztük magunkat a Duna-szója program mellett.
Az RWA területi képviselőin keresztül naponta elérhetőek a terményárak.

Tárolás / tároltatás

Az RWA Kft. Ikrényben, Csongrádon, Kerekharaszton és Székesfehérváron is rendelkezik telephelyekkel, valamint egy kikötővel Baján, ahol több mint 40.000 tonna terményt tud egyidejűleg tárolni.
Ezen kívül az ország egyéb területein bértárolókban, vagy a termelő saját telephelyén is tárol terményt, tárolási díj megfizetése mellett.

A gépek a gyakorlatban is bemutatkoztak – fotó: Agroinform.hu
Gázolaj forgalmazás

Az üzemeltetéshez szükséges gázolaj nálunk kifogástalan minőségben, professzionális kiszolgálással, kedvező fizetési feltételekkel érhető el.
Szaktanácsadás

Az RWA Kft. az ország egészét átfogó, folyamatosan bővülő területi képviselői hálózattal rendelkezik. Szakmailag magasan képzett és tapasztalt kollégák segítenek igényektől függően a gazdáknak a leginkább megfelelő fajták, hibridek kiválasztásában, a növényvédelmi és tápanyag-utánpótlási technológiák összeállításában.

Festői környezetben pihenhettek az RWA Feldtag rendezvényre látogatók Grafeneggben – fotó: Agroinform.hu