Európa legnagyobb kapacitású kukorica és napraforgó vetőmag-kutatóbázisát építette fel a Syngenta 2020-ban Mezőtúron, amely egy olyan modern technológiával felszerelt állomás, ami különféle kukorica- és napraforgó hibrideket nemesít, nemcsak magyar, hanem egész európai piacra.

Ennek az állomásnak és csapatnak is köszönhetjük a kelet-európai piacra fejlesztett Artesian hibrideket – SY Carioca, SY Minerva, SY Chorintos, SY Orpheus és SY Premeo – és az intenzív termelési körülmények mellé ajánlott SY Torino, SY Infinite, valamint a legújabb fejlesztésű SY Solandri kukorica hibridet, amely remélhetőleg rövid időn belül termelőink kedvence lesz.

A Syngenta nagy örömmel mutatja be partnereinek a 2022-es kukorica portfólióját:
(A táblázat kattintásra nagyobb méretben is megnyílik.)

Syngenta 2022-es kukorica portfólió

A Syngenta felkészült a termelői igényekre is, így az Elevation márka nem csak gombaölő szert, hanem kiemelkedő magvédelmet is tartalmaz Vibrance néven, amely védi a csírázó magokat a kelés időszakában előforduló gombáktól (pl. phytium, rizoktónia, fuzárium fajok és egyéb talajlakók).

A Vibrance az abiotikus stressz elleni védelem, a gyökérnövekedést támogató hatásán keresztül segíti a növényt a korai fejlődésben. Az Elevation Plus logóval ellátott hibridjeink (az Elevation csávázáson felül) már tartalmazzák a Force 20 CS rovarölő csávázást is, amely a talajlakó kártevők (drótférgek) elleni védelmet segíti.

Újdonságaink 2022-re:

ÚJ SY Solandri

FAO 380-400

Termék bevezető Nagy terméspotenciál és jó alkalmazkodóképesség jellemzi az új intenzív hibridünket, az SY Solandrit. A NÉBIH FAO 300 csoportjában első éves regisztráltként 2019-ben máris 112%-os termést produkált a sztenderdekhez viszonyítva. Ideális körülmények között – biztosítva mindent, ami fejlődéséhez szükséges – magas tőszámon a 23t/ha* termést is közelítette a Debreceni Egyetem látóképi kisérleti telepén beállított terméspotenciál kísérletben!* A csövet végig takaró, ugyanakkor korán felnyíló csuhéjleveleknek köszönhetően jó vízleadási dinamikája van. Agronómiája a vizsgálati időszakban kiváló eredményeket mutatott, mind szár-, mind gyökérerősségben.
Termesztéstechnológia Az átlagosnál jobb körülményeket és intenzív termesztési viszonyokat kedveli.
Hová ajánljuk? Magas terméspotenicálú, valódi FAO 300 végi érésidejű és vízleadású hibrid.

SY Solandri kukorica tulajdonságai

*TKP2020-IKA-04 számú projekt a Nemzeti Kutatási Fejlesztési és Innovációs Alapból biztosított támogatással, a 2020-4.1.1-TKP2020 pályázati program finanszírozásában valósult meg.

SY Solandri kukorica

SY Solandri – fotó: Syngenta

ÚJ SY BILBAO

FAO 500-520

Termék bevezető Új, ideális kettős hasznosítású hibridünk. Szemesként is betakarítható, de kimagasló zöld- és szárazanyag-tömege révén magas energiatartalmú szilázs készítésére is kiválóan alkalmas. Rugalmas csőtípusa révén jól tolerálja a vetéshibákat is.
Termesztéstechnológia Erőteljes növényei a gyengébb termőhelyekhez is jól alkalmazkodva biztosítják a magas termést. Flexibilis csőtípusú, amely révén képes a jobb területeken hosszabb csövet teremve kihasználni a kedvezőbb feltételeket. Közepes tápanyagigényű.
Hová ajánljuk? Kiváló, megbízható kettős hasznosítású hibrid az ország minden részére ajánlva.

SY Bilboa kukorica tulajdonságai

SY Bilboa kukorica

SY BILBAO – fotó: Syngenta

ÚJ SY VALPARAISO

FAO 560-580

Termék bevezető Jó agronómiai tulajdonságú, magas robusztus silókukorica. Jó adaptációs képességgel rendelkezik, erektív, üde zöld és stabil szárszilárdságú hibrid. A 2021-es silókukorica fejlesztési kisérletekben az egyik legnagyobb zöldtermést adta mind stresszes, aszályos, mind normál viszonyok között.
Termesztéstechnológia Jó adaptációs képességű, eltérő évjáratok esetén is sikerrel termeszthető. Az intenzív silótermesztési körülményeket meghálálja, magas szemsorszámú hibrid, mely a környező országokban már bizonyított magas termésével és kiváló beltartalmi mutatóival.
Hová ajánljuk? Adaptációs és üzemi kísérletekben tesztelve 2021-ben Magyarország minden országrészében az elsők között végzett. Kiváló ár-érték aránnyal és jó beltartalmi eredményekkel rendelkezik.

SY Valparaiso tulajdonságai

SY Valparaiso kukorica

SY VALPARAISO – fotó: Syngenta

Fedezze fel portfóliónkat!

Kérdés esetén keresse értékesítő csapatunkat!

A Syngenta kukorica termesztését támogató technológia:

Syngenta növényvédelmi technológia kukoricában

Ábra: Syngenta