Kasza András Géza a Bázismag Kft. termékfejlesztési vezetője a bábolnai fajtasor mellett mutatta be 2020 hibridkukorica-újdonságait a Marton Genetics kínálatából.

"Az aszályos tavasz ellenére szépen teljesített a fajtasorunk, így gyönyörű kukoricacsövek mellett mutathatjuk be partnereinknek az év legjobban teljesítő és legígéretesebb hibridjeit.

kukoricafajta

Bábolnai fajtasor madártávlatból, szeptember közepén – fotó: Agroinform.hu

Öt anyagot hoztunk el a bábolnai fajtasorba, amelyek ettől az évtől kezdve a Marton Genetics portfólióját erősítik:

Az Mv Ducat lényegében a korábbi Mv 343 helyére lép be a Marton Genetics portfólióba és a FAO 330 és 350 közötti éréscsoportban foglal helyet.

Marton Genetics kukorica

Mv Ducat a bábolnai fajtasorban – fotó: Agroinform.hu

Az Mv Mardena piacra vezetését is megkezdtük – amely kukoricahibrid zöldszáron érése és gyors vízleadása kiemelkedő. Az Mv Mardena szintén korai 300-asnak tekinthető, de termésmennyiségét nézve inkább a késői 300-as éréscsoportban foglal helyet.

duplacsövű kukorica

Mv Mardena gyönyörű duplacsövekkel – fotó: Agroinform.hu

Az Illango is kiemelendő újdonság. Igaz, hogy portfóliónk záró elemeként FAO 500-as ként szerepel, azonban termésmennyiségét tekintve az ország egyik legjobb hibridjének tekinthető és évről-évre rekord-terméseket érünk el vele.

Ez a kukoricahibrid rekordtermésre képes

Az Illango rekordtermésekre képes – fotó: Agroinform.hu

A Somodor és a Dalamer egyaránt az intenzív technológiákat igényli és olyan termelőknek ajánljuk, akik a bő termést és magas terméspotenciált keresik – valamint kompromisszum-mentes gazdálkodásra vágynak.

A magyar termelőknek elsősorban arra szeretném felhívni a figyelmüket, hogy a hazai nemesítésű Marton Genetics hibridkukoricái kiemelkedő teljesítményre képesek!