Bár a kiírásáig még van idő, azonban fontos előre tájékozódni a gazdaságokhoz illeszkedő lehetőségekről. A választás során a szárítandó termény meghatározásán túl még számos szempontot érdemes sorra venni. Írásunkkal ebben szeretnénk segítséget nyújtani.

Az olasz gyártmányú Zaffrani termékcsalád tagjai megfelelnek az európai követelményeknek és a legszigorúbb nemzetközi szabványoknak. A vállalat különös figyelmet fordít a folyamatos kutatásra és fejlesztésre, amelynek eredményeképpen tesztelt technológiájú gépeket állítanak elő, garantálva a hosszútávú, megbízható teljesítményt. A PENDA termékportfóliójában megtalálhatóak a Zaffrani mobil szemestermény szárítók és a Zaffrani csonthéjas szárítók különböző típusai. Tárolókapacitás tekintetében 14-36 m3 modelleket forgalmazunk. A szárítási teljesítmény tekintetében például a 24 órás szárítási teljesítmény 50-140 tonna között alakul kukorica esetén 25%-os nedvességtartalomról 13%-ra való szárítás során. A szárítók hatékonysága tovább fokozható hűtősiló alkalmazásával.

Honlapunkon a részletes műszaki jellemzők leírásával segítjük az érdeklődőket.

szemestermény szárító

Zaffrani szemestermény szárító – fotó: PENDA Kft.

1998 óta több mint 100 gépet értékesítettünk

A visszajelzések alapján ügyfeleink elégedettek a Zaffrani szemestermény szárítókkal. Jelenleg országszerte több mint 100 berendezés van használatban, többségük élettartama 10 éven felüli. Szerviztevékenységünk a kötelező karbantartást és 1-2 csapágy-, illetve ékszíjcserét leszámítva nincs.

Kíméletes szárítás

Zaffrani mobil szemestermény szárítók egészen az apró szemű gabonaféléktől, olajos magvaktól kezdve (len, köles, repce, rizs, árpa, szója, napraforgó, kukorica) a nagyobb hüvelyes termények szárítására is alkalmasak.

A Zaffrani mobil terményszárítók az innovatív hőtechnikai megoldásoknak köszönhetően kíméletesen szárítanak. A teljesen automatikus vezérlés, illetve a szárítási hőfok szabályozhatósága révén a gabonafélék veszteségmentesen tárolhatóak. A szárított termények kiválóan alkalmasak tárolásra, állatok etetésére, illetve az ilyen magvak megfelelő körülmények között tökéletes csírázási sebeséggel rendelkeznek.

mobil szemestermény szárító

Kerekített ívek a porlerakódás ellen – fotó: PENDA Kft.

Moduláris felépítés

A Zaffrani robusztus felépítésű terményszárító berendezések minőségi anyagból készülnek, lézervágással préselt lemezből és zártszelvényekből. A moduláris felépítésének köszönhetően bármilyen terepen egyszerűen összeállíthatóak.

terményszárító felépítése ábrán

Zaffrani terményszárító felépítése – fotó: PENDA Kft.

Mobil vagy telepített változat

Mobil szárító választása esetén kisebb beruházással számolhatunk, hiszen nincs szükség fix tartószerkezetre. A termés a betakarítás/tárolás helyén feldolgozható, illetve könnyen szállítható a munkaterületek között. Teljesen mobil, a vezetékes hálózatoktól független üzemmód érhető el a kardánhajtású és gázolaj tüzelésű kivitel választása esetén. Az égőfejek és a traktor üzemanyag fogyasztása 10-12 liter között alakul GZ 210-es berendezés esetén 1% nedvesség elvonásnál, tonnánként. Ez a jelenlegi üzemanyag árak mellett 4 Ft/tonna 1% nedvesség elvonásra vetítve.

traktor mobil terményszállítót vontat

Egyszerű szállítás az egymásba illeszkedő alkatrészek által – fotó: PENDA Kft.

Választható fűtőanyag és meghajtás

A Zaffrani mobil szemestermény szárító berendezések az égőtípus kiválasztásának megfelelően alkalmasak gázolaj, földgáz és PB gáz felhasználású üzemeltetésre. A berendezések a vezetékes energia hálózatoktól függetlenül is üzemeltethetőek. A kardánhajtású típusok saját generátorról biztosítják a működtetéshez szükséges elektromos energiát. Honlapunkon többféle megoldásra talál teljesítmény-, illetve műszaki adatokat.

Direkt és Indirekt fűtésű kivitel

Közvetlen, direkt szárítók esetében a szárítandó anyag közvetlenül érintkezik a szárítóközeggel, míg a közvetett, indirekt szárítóknál a szükséges hőmennyiséget a szilárd elválasztó falfelületen keresztül közöljük. A legújabb ECOLOGIC típusú modellek működési elve, hogy a ventilátor által beszívott hideg levegő egy hőcserélőbe kerül, felmelegszik, majd diffúzorok segítségével áthalad a szárítandó terményen. A hőcserélő szigetelése és az égéstér belső inox acél borítása biztosítja az égőfej által szolgáltatott hőmennyiség maximális felhasználását.

indirekt és direkt terményszárító működési elve rajzon

Indirekt és direkt Zaffrani terményszárító működési elve – fotó: PENDA Kft.

A teljesítmény tovább fokozható

A porelszívó eltávolítja a szennyeződéseket, ezáltal felgyorsítja a szárítási folyamatot és biztosítja a kiváló minőséget. A porleválasztó ciklon megakadályozza, hogy a szálló por szétszóródjon a környezetben. A szárító egy felső ernyő borítás révén összegyűjti és egy speciális szívócsövön keresztül a szálló port egy zsákba gyűjti. A gabonafélék elő- vagy utótisztítására a RAVARO terménytisztítót ajánljuk.

Zaffrani terményszárító porelszívó és porleválasztó ciklon

Zaffrani terményszárító porelszívó és porleválasztó ciklon – fotó: PENDA Kft.

Országos beüzemelés, szerviz és alkatrészellátás

A Zaffrani terményszárító berendezésekhez magyar nyelvű kezelési útmutatót és alkatrészjegyzéket biztosítunk. Értékesítő kollégáink az üzembehelyezés, illetve a helyszíni betanítás alkalmával mutatják be a berendezés lehetőségeit a gépkezelőnek a biztonságos és energiakímélő felhasználás érdekében.

További információkért forduljon bizalommal a PENDA Csapatához!

www.penda.hu

Telefonszám: +36-20-999-7231

E-mail: penda@penda.hu