A CARMEUSE vállalat talajjavításra kifejlesztett termékcsaládja a TERRACALCO. A TERRACALCO termékek kiváló minőségükkel és nagy tisztaságukkal lehetővé teszik a műtrágyák hatékonyabb hasznosulását, valamint csökkentik a kedvezőtlen körülményekre való érzékenységet – mint például az aszály, belvíz, pangóvíz – stresszhatásait. A TERRACALCO termékcsalád jótékony hatását természetes módon, a talajszerkezet és a vízháztartás javításával éri el.

TERRACALCO® 95

• Kiváló minőségű, I. díjat nyert talajmeszező termék (2003/2003 rendeletnek megfelel)
• Semlegesítő érték: 95
• Szemcseméret: 0-0,2 mm vagy 0-2 mm vagy 2-8 mm
• Igen gyorsan oldódó
• Ömlesztett vagy bigbag kiszerelésben is elérhető.

Dr. Szabó Balázs, a Dr. Szabó Agrokémia Kft. ügyvezetője a TERRACALCO® 95 talajmeszező termék felhasználói tapasztalatairól is beszámolt az Agroinform.hu portálnak.

"Cégünk hosszú ideje foglalkozik hidegen kevert műtrágyák előállításával, valamint egy precíziós gazdálkodási programmal – a Jó Gazda programmal –, amelyek kapcsán rendszeresen végzünk szántóföldi műtrágyázási kísérleteket, ezek lezárásaként pedig minden évben több száz hektárt takarítunk be. A gyakorlati tapasztalat azt mutatja, hogy a termelők nem igazán foglalkoznak a pH-val, pedig

Magyarországon több mint egymillió hektár termőföld van, ahol a kedvezőtlen pH-érték komoly problémát okoz. Ahol alacsony a pH, ott a kalcium-ellátással is komoly gondok vannak."

– tette hozzá Dr. Szabó Balázs.

TERRACALCO® 95 kijuttatása – fotó: Agroinform.hu

"A mi méréseink szerint egy 4,5-5-ös és egy 6-os pH között akár 1,5 tonnás terméskülönbség is lehet búzában! Ez azt jelenti, hogy

amíg egy 6-os pH feletti kémhatás mellett 9-10 tonnás búzatermés realizálható, addig ugyanolyan műtrágya-kijuttatás és növényvédelem mellett egy 5-ös pH-jú talajon mindössze 7 tonna körüli búzatermést várhatunk.

A TERRACALCO® 95 nálunk azért vált be, mert könnyen kezelhető, a meglévő műtrágyaszórónkkal szórható, egyenletesen teríthető.

Talajállapottól függően 1-3 mázsát juttatunk ki hektáronként, amelynek köszönhetően mindig be tudjuk állítani a talaj termőrétegében a gazdaságos termeléshez szükséges pH-értéket, illetve kalcium-mennyiséget.

A mai világban egy 6 tonna körüli hektáronkénti búzatermés nullszaldós eredményt jelent, így ilyen termésátlagokat ma már nem tudunk elfogadni. A TERRACALCO® 95 a jövő útján segíthet minket a többlettermelésben."