Napjainkban egyre komolyabb problémát okoznak az évelő kétszikűek, pl. libatop, keserűfűfajok, varjúmák, valamint külön kiemelve a mezei acat (Cirsium arvense). De létezik bevált módszer az acat ellen. Az acat tőlevélrózsás állapotában történő irtásával egyértelmű versenyelőnyre tett szert az Express® technológia, lényegesen kedvezőbb hektárköltséggel a versenytársakhoz képest.

A fejlődés itt azonban nem állt meg!

Az FMC-Agro bemutatja a 2019-es év újdonságát, az Evorelle® Express™ -t, mely a sokak által régóta, megelégedéssel használt Express® 50 SX® továbbfejlesztésének az eredménye, kizárólag Express®-toleráns napraforgóban.

Az Evorelle® Express™ új lendületet ad a kétszikű gyomok (pl. vadkender, parlagfű, mezei acat) elleni küzdelemben.

parlagfű

Az Evorelle® Express™ hatása parlagfüvön (Ambrosia artemisiifolia)

Két különböző hatóanyagával megelőzni hivatott az esetlegesen kialakuló gyomirtószer-rezisztenciát, dózisa 60 g/ha-ra emelkedett, melyet a már megszokott módon, a kultúrnövény 2-6 valódi leveles állapota között szükséges kijuttatni. Az Express® technológia egyediségét megőrizve, az Evorelle® Express™ -is kijuttatható osztott kezelés formájában (30 + 30 g/ha, 7 – 14 nap eltéréssel), a napraforgó 2-8 valódi leveles állapota között.

Evorelle® Express™ kiváló gyomirtó hatása a vadkender hím- és nővirágú egyedei ellen is

A tökéletes hatás érdekében a permetlé készítése során minden esetben szükséges Trend® 90 nedvesítő segédanyag hozzáadása, melynek használatával megbonthatjuk a gyomok viaszrétegét, segítve ezzel a gyomirtó szerek bejutását.

Az Express® 50 SX® vagy az Evorelle® Express™ készítményekkel történő kezelés csak a toleranciát megfelelő mértékben hordozó és azt a szélsőségesebb időjárási körülmények között is egyenletesen biztosító hibridek esetében végezhető el.

Az Express®-technológia széles körben elterjedt, évek óta sok termelő számára bizonyított, alkalmazási területe egyre növekszik, köszönhetően az egyre bővülő Express®-toleráns napraforgó hibridek kínálatának is, melyről érdeklődjön vetőmag-előállító partnerénél.

www.fmcagro.hu
FMC-Agro Hungary Kft.

A növényvédő szereket biztonságosan és felelősséggel használja! Kérjük mindig kövesse a készítmény címkéjén leírtakat annak alkalmazásakor! Az ® jellel jelölt termékek az FMC Corporation vagy leányvállalatainak márkanevei