Majdnem két évvel azután, hogy először bukkant fel eladásra 9,2 millió dolláros árcédulával, ez a 4,5 hektáros lovarda a San Bernardino megyei Running Springs közösségben még mindig várja a vevőt, hogy átvegye a gyeplőt, ezúttal 8 millió dollárra csökkentett áron.

lovarda

Lovarda – fotó: One Shot Productions

A 2013-ban épült - és a hirdetés szövege szerint "Dél-Kalifornia egyik legjobb lovas birtokaként" jellemzett - birtok magában foglal egy öt hálószobás, kézzel készített faborításokkal díszített főépületet, egy különálló, jól felszerelt vendégházat, valamint egy kilenc lovas istállót, amelyhez egy fogatolóterem és egy aréna tartozik. A főépületben összesen kilenc hálószoba és 14 fürdő van, közel 865 négyzetméternyi lakóterületen. A magyarországi eladó ingatlanok között is lehet találni elég sok hasonló kaliberű birtokot.

A birtokhoz tartozik egy hatalmas füves terület, amelyet édesvízi patakok és kanyargós ösvények szegélyeznek, ami ideális helyszín a jól szituált lovasok számára. Ezen kívül egy pezsgőfürdő szolgálja a kényelmet, valamint van egy tűzrakóhely, ahol a hosszú lovaglások után megpiríthatnak néhány mályvacukrot!

Egy hosszú, zárt felhajtó vezet a főépülethez, amely előtt egy háromállásos garázs található. A szemet gyönyörködtető bejáratot egy barátságos tornác szegélyezi, és rusztikus, mégis stílusos belső térbe nyílik.

nappali

Nappali – fotó: One Shot Productions

A nagy belmagasságú nappaliba hatalmas üvegfelületen árad be a fény. A nappali ékessége a boltíves mennyezetig érő kőkandalló. A sarokban elrejtett lépcső vezet a padlásra.

étkező

Étkező – fotó: One Shot Productions

A csillárral díszített étkező a beépített büfével, központi szigettel és csúcsminőségű rozsdamentes készülékekkel felszerelt étkezőkonyhához csatlakozik.

étkezőkonyha

Étkezőkonyha – fotó: One Shot Productions

Az emeleten található egy hívogató pihenő helyiség, amely egy kandalló melletti ülősarokkal, saját erkéllyel, külön pihenősarokkal és egy luxus fürdővel felszerelt, rézzel bevont káddal és üveggel burkolt zuhanyzóval rendelkezik. Az emeleten található még egy tanulószoba és egy saját bejáratú cselédszoba.

fürdő

Luxus fürdő – fotó: One Shot Productions

A felhajtó egy másik ága egy kétszintes vendégházba vezet, ahol három saját hálószoba és egy játékszoba található egy hangulatos nappali mellett, valamint egy bár, egy zenei színpad és egy fedett terasz, amelyet tűzrakóhely melegít.

Ami az istállót illeti, tornateremmel, szaunával, valamint egy irodahelyiséggel, hálószobával, fürdőszobával és konyhasarokkal is rendelkezik, amelyekben egy gondnok is kényelmesen elfér.

A hazai ingatlan hirdetések között leginkább az eladó tanya kategóriában érdemes keresgélni annak, aki lovas birtokot szeretne vásárolni, vagy egy olyan birtokot, ami alkalmas lenne egy lovas birtok kialakítására.