A versenyről a Carwow Youtube-csatornájára került fel egy felvétel az alábbi szöveggel megspékelve:

"A Cybertruck ismét visszatért, és fej-fej mellett halad az egyik legerősebb pick-uppal, a Ford F-150 Raptor R-rel! Nézzük meg, hogyan hasonlítható össze ez a két brutálgép. A Teslától a "Cyberbeast" hárommotoros (elektromos) változatot kaptuk meg, amely 845 lóerejével 930 Nm nyomatékot képes produkálni, amit mind a négy kerékre továbbítanak. Súlya több mint 3000 kilogramm. Az F-150 Raptor R hatalmas, 5,2 literes kompresszoros V8-assal érkezik a motorháztető alatt, amely 700 lóerőt és 870 Nm nyomatékot képes leadni. Ezt az erőt egy 10 fokozatú automata sebességváltó továbbítja mind a négy kerékhez és ez a teherautó könnyebb is, mint a Cybertruck, súlya 2,703 kg." – írják.

Ez tehát az alap, de túl egyszerű lenne az összehasonlítás, ha mindkét jármű csak a kimért negyed mérföldes aszfaltcsíkot futná meg, így a tesztelők tettek a "versenybe" egy csavart: 100 métert a Ford aszfalton, míg a Tesla homokon tesz meg.

A Tesla nemcsak az aszfalton győz simán (pedig a Ford könnyebb), hanem a nehezített terepen is a három kísérletből két alkalommal maga mögé utasítja a Raptor-t.