Az új Range Rover Electric fejlesztése a tesztelés fázisába lépett – adta hírül az e-cars.hu. Ennek során a prototípusoknak rendkívül szigorú, aprólékos validálási programon kell helyt állniuk a szélsőséges hőmérsékleti viszonyoktól kezdve, az összes elképzelhető időjárási és terepkörülményekig, beleértve az akár 850 mm-es gázlómélység leküzdését is. A fejlesztés során egyébként a gyártó rengeteg új szabadalmat jelentette be és védetett le.

A márka első, tisztán elektromos modelljének emblematikus formaterve megőrizte karakteres, határozottan brit jellegét, ugyanakkor elektromos meghajtása ellenére kiemelkedő menet- és terep-, valamint vontatási képességeket, gázlón átkelést mutat és terephasználatot támogató technológiai megoldásai minden más prémium szabadidőjárművet felülmúlnak.

Range Rover

Új elektromos Range Rover: megőrizte brit karakterét – forrás: Range Rover

Geraldine Ingham, a Range Rover ügyvezető igazgatója elmondta:

„A legújabb generációs Range Rover 2021-ben került forgalomba és minden eddiginél népszerűbbnek bizonyult. A márka 53 éves történetében egyetlen modellünk iránt sem volt még ilyen nagy a globális érdeklődés. Ez a soha nem tapasztalt sikertörténet arra késztetett bennünket, hogy létrehozzunk egy hivatalos várólistát, amelyre feliratkozva reménybeli ügyfeleink az elsők között adhatják majd le előrendelésüket napjaink leginkább várt, új Range Rover típusára. Mellyel új korszak kezdődik a Range Rover márka életében: az eredeti prémium szabadidőjármű immár tisztán elektromos modellként is elérhető."

Az elmúlt egy év a modell virtuális fejlesztésével telt, csak a mindenre kiterjedő vizsgálatokat követően építették meg az első tényleges prototípusokat. Ezekkel pedig a világ minden részén megkezdődtek a közúti tesztek, Svédországtól Dubajig, mínusz 40°C-tól plusz 50°C-ig. Olyan paramétereket is ellenőriznek a mérnökök, mint az elektromos hajtáslánc robusztussága, a padlólemez és az akkumulátor tartóssága, vagy a futómű stabilitása, míg a hőfejlődésből adódó teljesítményvesztést járműdinamikai tesztek során vizsgálják.A rugalmas, moduláris, hosszmotoros architektúrára (MLA) épülő, új Range Rover Electric tervezése, fejlesztése és gyártása az Egyesült Királyságban zajlik, a solihulli üzemben, ahol a Range Rover jelenleg is forgalmazott mild hybrid és plug-in hybrid típusai is készülnek.