Lezárult a 2019. évi AGROmashEXPO, AgrárgépShow, Magyar Kert, Szőlészet és Pincészet kiállítások, Termékfejlesztési díj pályázatának értékelése. A McHale R68-78 középrendképző különdíjat kapott, a Hazai Termékfejlesztési díj – Gépesítés kategóriában.

Mchale

A McHale R68-78 középrendképző különdíjat kapott az AGROmashEXPO pályázatán

A nagyközönség előtt először a 2017-es hannoveri Agritechnica kiállításon mutatták be a gépcsalád egyik modelljét, a McHale R68-78 középre rakó két rotoros rendkezelőt. A McHale R68-78 rendrakó ideális gépe lehet azoknak a felhasználóknak, akik már a rend készítése során, egy jól átszellőztetett rendképzéssel jó minőségű takarmányt szeretnének elérni – írja a McHale sajtóközleménye.

MChale

A McHale rendrakó rotorjai egy „Y” hajtóművön keresztül, egyedileg kapnak hajtást

A munkagép a traktor alsó függesztő karjaira csatlakoztatható egy elforduló függesztő szerkezeten keresztül, innen kapnak vezérlést a gép mozgatására szolgáló kormányzott kerekek is. A McHale rendrakó rotorjai egy „Y” hajtóművön keresztül, egyedileg kapnak hajtást. A rotorok központi felfüggesztései egyenletes talajnyomást biztosítanak a rotorok számára a rotorok teljes munkaszélességében. A három-dimenzióban elmozduló függesztő rendszer kiváló talajkövetést nyújt a rotorok számára a különböző talajviszonyok között. A McHale rendrakók a nagy teljesítményt kíméletes terménykezeléssel párosítják.

McHale

A McHale rendrakók a nagy teljesítményt kíméletes terménykezeléssel párosítják

A McHale rendrakók villáinak magasságállítása a magasságjelzők segítségével könnyen beállítható. A villatartó-karokon található villák tiszta, szennyezetlen takarmányt szállítanak a rendbe a rendrakás során. Attól függően, hogy milyen fajta növény összeszedéséről van szó, a vezérlőpálya szögének beállításával a villák mozgási tartománya állítható, meghatározva így azok felszedési és lerakási pontjait.

A McHale R68-78 középre rakó rendkezelő változtatható munkaszélességeket kínál 6.8 és 7.8 m között. A munkaszélesség hidraulikusan állítható be a traktorkabinból. Az R68-78 rendkezelő több rend egy rendbetörténő összerakására, vagy szőnyegrendből egy rend képzésére használható.

A közúton történő szállításhoz a rotorok felhajtása után azok lesüllyeszthetőek és rögzíthetőek a szállításihelyzetbe, 4 méter alatt tartva ezzel a szállítási magasságot a villatartó-karok kiszedése nélkül. Az R68-78 rendkezelő szétnyitásakor a terményterelő ponyva automatikusan a munkahelyzetbe süllyed. A szállítókerekek tengelye és konfigurációja védi és biztosítja, hogy a lehető legtisztább termény kerüljön a rendbe.

McHale

Összecsukáskor 4 méter alatt tartható a szállítási magasság a villatartó-karok kiszedése nélkül

A McHale rendkezelők kifejezetten a rotorok táblavégi fordulókon történő kiváló kiemelésére lettek tervezve.

A McHale R68-78 alapfelszereltségként 380/55-17 méretű kerekekei, tökéletes stabilitást nyújtanak a közúton történő haladáskor, miközben munkaközben mérséklik a talajtaposást.

A McHale R68-78 rendkezelő az AGROmashEXPO/Agrárgépshow 2019 kiállításon is bemutatásra kerül a McHalestandon (A pavilon 307/A stand).