Az Egyesült Államok közép-nyugati régiójában különös trend bontakozott ki az elmúlt évek mezőgazdasági árverésein. A legkelendőbb árucikkek a több mint 40 éves traktorok voltak. Az okokat nem kell sokáig keresni: ezek a traktorok mindmáig megbízhatóan működnek, ezek a traktorok gyakorlatilag elnyűhetetlenek, gond nélkül le lehet velük húzni 15 ezer munkaórát, és ha közben esetleg valami elromlik, azt viszonylag könnyen ki lehet cserélni. Ezek a rendkívül masszív modellek nincsenek felszerelve túl bonyolult technológiával, és ha valami gond lenne velük, a gazdák könnyedén meg tudják oldani. Nem kell a drága szervizre vagy a szoftveres javításokra költeni.

Az egyik legkelendőbb a John Deere 4440 típus, egy jó állapotban lévő, keveset futott darab ára elérheti hatvanezer dollárt is – fotó: John deere

A John Deere az 5M sorozatú univerzális felhasználású traktoraival kimagasló hatékonyságról és értéktartásról tesz tanúbizonyságot a 75-115 lóerős szegmensben. A jól ismert teljesítménykarakterisztika, a rendíthetetlen megbízhatóság népszerűvé tette a kategóriájában. Most pedig limitált ideig a KITE Zrt. hozzátett egy vonzó érvet: az akciós árat!

Az amerikai, új John Deere 5090M és 5100M traktorok most egyedülálló akció keretében vásárolhatóak – fotó: deere.com

Egyelőre nehéz konkrét tényeket állítani, de az biztos, hogy akár súlyos károsodást is okozhat, mivel képes tönkretenni a gumitömítéseket vagy zselészerű anyagként eltömíteni az üzemanyagrendszert a kerti gépeknél az új E10-es üzemanyag.

Ha tudjuk, hogy sokat fog állni a gépünk, használjunk üzemanyag-stabilizálót – fotó: Agroinform.hu

Az AGROmashEXPO-n fogja bemutatni az AXIÁL az új CLAAS fixkamrás körbálázót! Az alapmodell az 1,25 méteres fixkamrás szegmensben új tömörítőhenger-koncepcióval, optimalizált lánckenéssel, modern dizájnnal kerül a piacra, melyhez különböző vágóasztal, rotor, rendfelszedő-változatok érhetők el.

A ROLLANT 520 száraz körülmények között is kiváló bálát készít – fotó: claas.com

Október elején mutattak be hivatalosan három új típusú elektromos metszőollót SPEEDY, STARK M és STARK L néven, melyek a green, azaz zöld vonal termékválasztékát bővítik. A zöld vonal termékeit kis- és nagyüzemi felhasználásra egyaránt ajánlja a forgalmazó.

Az ollók rendkívül kis súlyuknak és kialakításuknak köszönhetően kényelmesen használhatók.

Magyarország legnagyobb agráripari találkozópontja január 22-25. között a HUNGEXPO-n! Mezőgazdasági gépek, szolgáltatások, inputanyagok, díjnyertes termékek, technikai innovációk és színvonalas szakmai programok egy helyen. Idén kiemelten fontos, hogy előre, online vásárolja meg belépőjegyét, ezzel elkerülheti a hosszadalmas sorban állást a pénztáraknál. 1000 db AGROmashEXPO-belépőjegyet fogunk kisorsolni az Agroinform olvasói között. Mutatjuk, mit kell tenned azért, hogy részt vehess a játékban.

Az Agritechnica kiállítás után számos cég az AGROmashEXPO-n, AgrárgépShow-n mutatja be először a magyarországi közönségnek újdonságait.