A Fliegl 2023-ban ünnepelte az abdai gyár fennállásának 30. évfordulóját, de nem csak az évek és a legyártott pótkocsik száma nőtt ezidő alatt, hiszen az 1993-ban átadott gyár a folyamatos beruházásoknak hála, az év végén egy újabb hatalmas raktárépülettel bővült. Ezek mellett még van mire büszkének lenni!

A 2023-as év nemzetközi szinten is a jubileum éve volt, hiszen 25 éve került bemutatásra a Fliegl saját fejlesztése, az „ASW" letolókocsi. Népszerűségét bizonyítja az 1998 óta már több, mint 25 000 legyártott darab.

Hazánkban 952 letolórendszerű pótkocsi dolgozik napjainkban. Sikerének titka, hogy a kiegészítők használatával sokrétűen használható. Legyen szó gabona átrakásáról, trágya szórásáról vagy gyors lerakodásáról szabadban vagy akár alacsonyabb épületekben. A Fliegl folyamatosan fejleszti a kiegészítő adaptereit az átrakótechnika és szórórendszerek területén egyaránt. Az azóta ikonikussá vált letolókocsit az AGROmashEXPO-n egy PROFI V2 trágyaszóró adapterrel felszerelt, ASW 261 modell képviselte.

ASW átrakócsigával – fotó: Fliegl Abda Kft.


De nem csak ezért érte meg ellátogatni a Fliegl standjára a 2024-es év legnagyobb agrár kiállításán! A kiállított gépek között megtalálható volt a 2024-es AGROmashEXPO és AgrárgépShow különdíjasa, a hazai fejlesztésű Fliegl VARIO ULW 25 egytengelyes átrakókocsi.

A nagy értékű betakarítógépek hasznos üzemidejének kihasználása, ezáltal a gazdaságosság növelése, igényli a betakarított növény akadályok nélküli elszállítását a betakarítógéptől és a menet közbeni ürítést. A hazai gyártású FLIEGL VARIO ULW 25 egytengelyes átrakókocsi jelenlegi fejlesztése is ezt a célt szolgálja. A 35 fokban dönthető ferde átrakócsiga a szállítójárműre átrakodás könnyítését szolgálja és a vetőgépek feltöltését.

Ugyanezt célozza a hidraulikusan állítható kidobólemez, amely eddig nem volt elérhető ennél a típusnál. Az adagolótömlő vetőgéptöltéshez szintén a gyorsabb, jobb munkavégzést segíti. Az alsó terménytovábbító csiga vályúján kialakított leresztőnyílás szükséges a vályú tisztításához. A takaróponyva felszerelése a betakarított termény eső esetén védelméhez kell és a gép szezonon kívüli tárolásakor a belső részeket védi. A változtatásokkal járó gyorsabb átrakás miatt rövidebbek lesznek a ciklusidők, nagyobb lesz a szezonteljesítmény, így bátran ajánljuk minden gazdálkodónak a Fliegl legújabb fejlesztését!

FLIEGL VARIO ULW 25 egytengelyes átrakókocsi

FLIEGL VARIO ULW 25 egytengelyes átrakókocsi – fotó: Fliegl Abda Kft.

A folyamatos innovációknak hála az idei év is tartogat újdonságokat fejlesztések tekintetében. A márciusban újonnan induló németországi Fliegl gyárból érkezni fog a magyar piacra is egy rendfelszedő kocsi, amit munka közben is szeretnének bemutatni a nagyközönségnek.

Kövesse Ön is figyelemmel a Fliegl idei évét, hiszen tartogatnak meglepetéseket! Ha nem szeretne ezekről az újdonságokról lemaradni, akkor iratkozzon fel az abdai gyár hírlevél rendszerébe az alábbi weboldalon keresztül: http://www.fliegl.hu/newsletter