Különleges születésnapot ünnepelt a Két-Kata Kft. az AGROmashEXPO, AgrárgépShow kiállításon: 10. éve forgalmazza a családi vállalkozás a Kubota gépeket Magyarországon. Az évforduló alkalmából egy kis ünneplésre is meghívták a sajtó munkatársait.

Két-Kata ünnepség

A Két-Kata csapata – fotó: Agroinform.hu

A Két-Kata története egészen a kilencvenes évekig nyúlik vissza, eleinte a Szabó István és Szabó Istvánné Kata által vezetett családi vállalkozás gépszervizzel foglalkozott, majd a vállalkozás növekedésével megkezdődhetett a gépforgalmazás is. 2014-ben szerződtek a Kubotával, innentől kezdve a japán márka kizárólagos magyarországi forgalmazói. A Két-Kata Kft. már közel 1200 darab eladott motoros Kubota gépnél tart.

torta

10 évet meg kell ünnepelni – fotó: Agroinform.hu

A Kubota standon tartott ünnepségen Szira Krisztiánnal, a cég értékesítési vezetőjével beszélgettünk a japán gépekről és a Két-Kata mögött álló évekről. Krisztián hét éve dolgozik a cégnél, elmondta, hogy a családias légkör mellett kifejezetten az tartja sok éve a vállalkozásnál, hogy egy ilyen megbízható, prémium márkával foglalkozhat. A géppiac alakulásával kapcsolatban megjegyezte, hogy a mindenki számára nagyon nehéz tavalyi évet megelőző időszak náluk gördülékenyen alakult, a legnagyobb sikernek azt tartja, hogy sikerült elérniük, hogy ha valaki vásárol egy Kubota gépet, ő valószínüleg nem fog megállni egynél, sok a visszatérő vásárló. 2023 a teljes géppiacon visszaesést hozott, de szerencsére ez a Két-Katánál nem volt nagy mértékű.

Kubota

Van mit nézni a Kubota standon a G pavilonban – fotó: Agroinform.hu

Az idei évvel kapcsolatban elmondta, minden a gabonapiac konszolidálódásán múlik, egyelőre nem lehet jóslásokba bocsátkozni, hogy lesznek-e még meglepetések, vagy lassú javulás áll be. A másik fontos tényező a pályázatok időzítése – az jól látható a gépeladásokban, hogy az elérhető pályázatokhoz igazodik a kereslet. A gazdák sokszor kivárnak a beruházással a következő elérhető támogatásig, ez a bizonytalanság megnehezíti a gépforgalmazók dolgát, hiszen így nagyon nehéz tervezni. Összességében most azokra a szolgáltatásokra igyekeznek koncentrálni, amelyek a munkához stabil hátteret biztosítanak a gazdálkodóknak, mit amilyen egy jó szervizháttér.


Kubota M Narrow kertészeti traktor

Kubota M5-082 Narrow traktor – fotó: Agroinform.hu

A Kubota gépekre rátérve, elmondta, hogy az M szériás traktorok között a keskeny nyomtávú M5002 Narrow széria örvend jelenleg a legnagyobb népszerűségnek, de nem lehet egy "zászlóshajó" traktort kiemelni, annyira egyformán megbízható mindegyik modell, a japán precizitás minden gépben érződik.

permetezőgép

XTA2115 kertészeti permetező – fotó: Agroinform.hu

A munkagépek közül érdemes megemlíteni a Kubota kertészeti permetezőit, amik forgalmazása csak nem rég kezdődött meg Magyarországon. A legnagyobb darabszámban eladott Kubota munkagép a műtrágyaszóró, ami elérhető GEOSPREAD rendszerrel szerelt változatban is, ez már hozamtérkép alapján képes kijuttatni a műtrágyát.

Még több Kubota gépért lapozd végig a képgalériát:

Képgaléria
Képgaléria
Képgaléria-search