Antal Gábor a Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója megnyitó beszédében köszöntötte a díszvendég országot, Szerbiát, majd elmondta a most negyed évszázados kiállítás jelentős fejlődésen ment keresztül, amely által az ország egyik legjelentősebb mezőgazdasági rendezvényévé nőtte ki magát. A kiállítás folyamatosan növekszik, idén rekordszámú, 603 kiállító vesz részt a rendezvényen és 60 ezer látogatót várnak a országszerte és külföldről. Elmondta azt is, megtisztelő, hogy a szakma az állattenyésztés ünnepének tartja a kiállítást.

Alföldi

Szombatig várja a látogatókat a kiállítás – fotó: Agroinform.hu

Győrffy Balázs a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke köszöntőjében gratulált a szervezőknek, amiért immár 25 éve képesek a kiállítás szakmai színvonalát fenntartani, és egyben évről-évre megújulni. Elmondta, az állattenyésztés folyamatos kihívásokkal néz szembe, az elmúlt években a tejpiaci válság és a madárinfluenza szerepelt a beszédekben, idén pedig a sertéságazat néz szembe olyan problémákkal, aminek kezelésére összefogásra, higgadt együttműködésre van szükség az ágazat összes szereplőjétől.

A megnyitóról készült videónkat megtekinthetik itt:

A XXV. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok az összes állattenyésztési ágazatot megjeleníti, a szaporodásbiológiától a tartástechnológián át a takarmányozásig minden – az állattenyésztéshez szükséges – szakterület képviselőit, a vetőmag előállítókat, műtrágya forgalmazókat, gépgyártókat, gépforgalmazókat, a különböző technikák és technológiák képviselőit is meg lehet találni a seregszemlén.

A kiállítás mától szombat estig várja a látogatókat Hódmezővásárhelyen. A részletes programot megtalálják a rendezvény honlapján.