A 28. Farmer-Expo Nemzetközi Mezőgazdasági Szakkiállítás Ünnepélyes megnyitója augusztus 15-én 10:00-kor veszi kezdetét a Debreceni Egyetem Böszörményi úti campus Színháztermében. A rendezvény védnöke dr. Áder János, köztársasági elnök.

Farmer Expo

A Farmer Expót minden évben nagy érdeklődés övezi

Az Agrárfórum fő előadója ebben az évben is dr. Nagy István agrárminiszter lesz, aki az ökológiai fenntarthatóság, a víz, a vízgazdálkodás, és az ehhez kapcsolódó tudástranszfer témakörében ad elő. Rui Almeida, a portugál CONSULAI - Consultadoria Agro-Industrial ügyvezetője pedig színes előadást tart a portugáliai Alqueva-i víztározó működéséről, a portugál mezőgazdaság fejlődésére gyakorolt hatásairól.

élelmiszer

Idén 300 kiállító termékeit tekinthetik meg

Idén sem maradhat el a kenyérszenteléssel egybekötött Kenyérünnep a Hajdú-Bihar Megyei Agrárkamara szervezésében. Az eseményt megelőzően Szólláth Tibor az Agrárkamara elnöke mond beszédet.

Szakmai konferenciákban is bővelkedik a négy napos kiállítás. Augusztus 15.-én, csütörtökön „Digitalizáció a sertéstartásban” és „A klímaváltozás hatásai a zöldség és gyümölcstermesztésben” címmel várják az érdeklődőket a hazai és külföldi előadók. Augusztus 16-án folytatódnak az állattenyésztés kérdéseivel foglalkozó előadások: „Mindennapi megoldások a sertéstartásban”; „Tartási, takarmányozási válaszok a XXI. század kihívásaira a szarvasmarha ágazatban”; Baromfitenyésztési Konferencia.

állattenyésztés

Az állattenyésztéssel számos szakmai program foglalkozik idén is

Idén első alkalommal kerül sor a Növénytermesztési konferenciára „Fenntartható kukoricatermesztés” címmel. Ezen felül idén is helyet biztosítunk a Kárpát-medencei agrárszakembereknek egy gazdasági párbeszédre az ukrán-magyar-román üzletember találkozó keretében. Augusztus 18.-án pedig szakmai továbbképzés lesz juh-és kecsketartóknak.

A szakmai konferenciákon való részvétel a szaktanácsadók számára kreditértékkel bír.

konferencia

Rengeteg szakmai konferencia közül választhatnak a látogatók

A KIÁLLÍTÓK AZ ALÁBBI TEMATIKÁKKAL KÉSZÜLNEK A LÁTOGATÓKNAK:

• Állattenyésztés, takarmányok és állategészségügy 
• Mezőgazdasági gépek és haszongépjárművek
• Kenő-és üzemanyagok
• Növényvédelem és műtrágyakereskedelem
• Zöldség-és gyümölcstermesztés
• Kerti kisgépek
• Agrárépítészet
• Öntözés
• Vetőmagtermesztés
• Húsipar, tejipar, sütőipar és kézműves termelők  
• Kézműves termelők

állattartás

Show- és tenyészállat bírálatokban sem lesz hiány

ÍZELÍTŐ A PROGRAMOKBÓL:

Magyar tarka, jersey, holstein fríz egyéni és ivadékcsoport show bírálat, juh-kecske tenyészállat bírálat, szabadon ugrató verseny, ló tenyészállatok felvezetése, fogatverseny bemutató, fjord lovas bemutató, szarvasmarha és juh-kecske fajtabemutatók.

A Farmer Expo helyszíne a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusa.

Nyitva tartás:
augusztus 15. (csütörtök): 10:00-18:00; 
augusztus 16. (péntek): 10:00-18:00; 
augusztus 17. (szombat): 10:00-18:00; 
augusztus 18. (vasárnap): 10:00-18:00.

Belépőjegy: 1500 Ft.

További információ: www.farmerexpo.hu