Összesen 103 sertés került bemutatásra.

A tenyészállatok bírálatát a bíráló bizottság elnöke Szenteczki Gábor, medgyesegyházi Haladás Plusz Kft. sertéságazati vezető, Alexander Liebscher, Ausztriából, nyugalmazott tenyésztőszervezeti igazgató és Fenyvesi Árpád Szerbiából a topojai tanüzem igazgatója végezte.

A Goldfood Kft., Szarvas harmadik díjat nyert magyar lapály kocasüldő csoportjával.

Sári György, szatymazi tenyésztő második díjat és harmadik díjat nyert (magyar nagyfehér hússertés x magyar lapály) F1 kocasüldő csoportjaival.

Hevesi István, mindszenti tenyésztő második díjat nyert magyar nagyfehér hússertés kocasüldő csoportjával.

Az Ozorai Táp Kft., Ozora első díjat nyert magyar nagyfehér hússertés kocasüldő csoportjával és harmadik díjat nyert (magyar nagyfehér hússertés x magyar lapály) F1 kocasüldő csoportjával.

Fekete József vasszécsenyi tenyésztő első díjat és harmadik díjat nyert (pietrain x hampshire) F1 kansüldőivel.

A Kurucz Agro Kft., Füzesgyarmat első díjat és második díjat nyert pietrain kansüldőivel.

A Kéleshús Kft., Jánoshalma első díjat és második díjat nyert magyar lapály kocasüldő csoportjaival, első díjat nyert magyar nagyfehér hússertés kocasüldő csoportjával és első díjat nyert (magyar nagyfehér hússertés x magyar lapály) F1 kocasüldő csoportjával.

A Borotai Sertéshús Zrt., Borota első díjat nyert (duroc x pietrain) F1 kansüldőjével, második díjat nyert duroc kansüldőjével és ugyancsak második díjat nyert duroc kansüldőjével, második díjat nyert (duroc x pietrain) F1 kansüldőjével és harmadik díjat nyert duroc kansüldőjével, ugyancsak harmadik díjat nyert (duroc x pietrain) F1 kansüldőjével és harmadik díjat nyert (magyar nagyfehér hússertés x magyar lapály) F1 kocasüldő csoportjával.

A kiállítás sertéstenyésztési nagydíját a Borotai Sertéshús ZRt., Borota nyerte a 110-es katalógus számú duroc kansüldőjével.

A díjakat átadja: Fekete Balázs, a MÁSZ elnöke

KÜLÖNDÍJAK

1. A Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesülete az „ÉV TENYÉSZTŐJE” díjat  kiemelkedő tenyésztői munkájának elismeréseként Eicher József úrnak ítélte oda.

A díjat átadja: Kiss György, az egyesület elnöke

Eicher József az a szakember, aki több évtizedes elkötelezett munkájával rendkívül sokat tett és tesz a magyar sertéstenyésztésért.

A szakma iránti szeretetét a családjából hozta. A Kaposvári Egyetemen szerzett általános állattenyésztő mérnöki diplomát 1987-ben. Ezzel a nagy múltú tamási Béke Szövetkezetben helyezkedett el, és tenyésztésvezetői megbízást kapott a Magyar Nagyfehér törzstenyészetben. 1989-ben telepvezető, majd 1991-ben főállattenyésztő lett. Ez utóbbi munkakörben hozzá tartozott még a 600 kocás árutermelő telep, a marha, a juh és a halászati ágazat, valamint a takarmánykeverő üzem, vágóhíd és bolthálózat irányítása.

Szerteágazó tevékenysége ellenére is a sertéstenyésztés maradt mindig a szívügye. Jól jelzik ezt 1993 és 2000 között a különböző országos és regionális kiállításokon elnyert díjak. A tamási törzstenyészet többször szerzett nagydíjat, és különböző helyezéseket ért el ebben az időszakban. Az irányításával nemesített tamási magyar nagyfehér fogalommá vált a sertéstenyésztők körében, amelyben együtt volt a kiváló anyai tulajdonság a szervezeti szilárdsággal és a nagy életteljesítménnyel. Az értékesített tenyészállatokon keresztül ez a kiváló genetika nyomot hagyott és most is jelen van a magyar nagyfehér fajtában, határainkon belül, és a környező országokban is.

A Béke Szövetkezet privatizációját követő új tulajdonosi hozzáállás miatt 2000-ben váltásra kényszerült, de új munkahelyén is a sertés faj maradt a fő profilja. Munkájában jól kamatoztatta elméleti tudását és gyakorlati tapasztalatait. A szó igazi értelmében vált a Dunavet Zrt. kiváló szaktanácsadójává.

2007-ben kapott felkérést a Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesületének ügyvezető igazgatói munkakörére, amit örömmel elvállalt, és azóta is kifogástalanul végzi ezt a munkát. Ezzel párhuzamosan a Magyar Sertéstenyésztők Szövetségének ügyvezetői feladatait is ellátja.

Hisz abban, hogy az elvégzett, lelkiismeretes munka előbb-utóbb meghozza az eredményét. Azt reméli, hogy így lesz ez a magyar sertéstenyésztésben is, az állomány csökkenése végre megáll, sőt újra növekedésnek indulhat.

2. A Magyar Sertéstenyésztők Szövetsége kan teljesítmény díját a BLUP minősítés és a küllemi bírálat összesített eredménye alapján a Borotai Sertéshús ZRt., Borota nyerte a 110-es katalógus számú duroc kansüldőjével.

A díjat átadja: Eicher József, az Egyesület ügyvezető igazgatója

3. A Magyar Sertéstenyésztők Szövetsége koca teljesítmény díját a BLUP minősítés és a küllemi bírálat összesített eredménye alapján a Hevesi István, mindszenti tenyésztő nyerte el (magyar nagyfehér hússertés x magyar lapály) F1 kocasüldő csoportjával.

A díjat átadja: Eicher József, az Egyesület ügyvezető igazgatója

4. A Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesülete a legeredményesebb kiállító különdíját, a Borotai Sertéshús Zrt., Borota kapja a kiállításon bemutatott nagydíjas duroc kansüldőjéért, a kiváló eredményű duroc kansüldőkért, (duroc x pietrain) F1 kansüldőkért, valamint a (magyar nagyfehér hússertés x magyar lapály) F1 kocasüldő csoportjáért.

A díjat átadja: Eicher József, az Egyesület ügyvezető igazgatója

5. A Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesülete különdíját Pigmix 2006 Kft, Tamási kapja a kiállított tenyészkan süldőért és tenyészkocasüldő csoportjáért.

A díjat átadja: Eicher József, az Egyesület ügyvezető igazgatója

6. A Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesülete különdíját a Goldfood Kft, Szarvas kapja a bemutatott magyar lapály kansüldőiért, magyar nagyfehér hússertés kansüldőiért magyar nagyfehér hússertés kocasüldő csoportjáért és (magyar nagyfehér hússertés x magyar lapály) F1 kocasüldő csoportjáért.

A díjat átadja: Eicher József, az Egyesület ügyvezető igazgatója

7. A Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesülete különdíjat ad át Nagy Gyula, rábacsécsényi tenyésztőnek a bemutatott duroc, magyar lapály és magyar nagyfehér tenyész kansüldő csoportjaiért és magyar lapály kocasüldő csoportjáért.

A díjat átadja: Eicher József, az Egyesület ügyvezető igazgatója

8. A Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesülete különdíjat ad át Huszár Gábor, hódmezővásárhelyi tenyésztőnek a bemutatott magyar nagyfehér tenyész kocasüldő csoportjaiért és (magyar nagyfehér hússertés x magyar lapály) F1 vemhes kocasüldő csoportjáért.

A díjat átadja: Eicher József, az Egyesület ügyvezető igazgatója

9. A Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesülete különdíjat ad át az R-KO-N Kft., Pásztó részére a bemutatott (magyar nagyfehér hússertés x magyar lapály) F1 tenyész kocasüldő és hízó csoportjaiért.

A díjat átadja: Eicher József, az Egyesület ügyvezető igazgatója

10. A Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesülete különdíjat ad át Hoffman és Társa Kft, Kisherend részére a bemutatott magyar lapály tenyész kocasüldő csoportjáért.

A díjat átadja: Eicher József, az Egyesület ügyvezető igazgatója

11. A Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesülete különdíjat ad át a Hód-Mezőgazda Zrt., Hódmezővásárhely részére a bemutatott nagyfehér malacos tenyészkocáért.

A díjat átadja: Eicher József, az Egyesület ügyvezető igazgatója

12. A Magyar Fajtatiszta Sertést Tenyésztők Egyesülete különdíjat ad át a Jákó-Pig Kft., Jászjákóhalma részére a bemutatott végtermék csoportjáért.

A díjat átadja: Eicher József, az Egyesület ügyvezető igazgatója

13. A Vet-Nutrition Consulting Kft. 250.000 Ft értékű Gold Naturalis terméket ajánlott fel kiváló tenyésztői munkája elismeréseként a füzesgyarmati Kurucz Agro Kft. részére.

A díjat átadja: Dr. Kósa Emma, ügyvezető

14. A Magyar Mezőgazdaság Kft. különdíjat ajánlott fel a Kéleshús Kft.,Jánoshalma részére a kiváló tenyésztői munkájáért.

A díjat átadja: Hájos László, ügyvezető igazgató, főszerkesztő

15. A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara sertéstenyésztési különdíját az anyai fajták közül legmagasabb BLUP indexszel rendelkező kocasüldő csoportjáért Hevesi István, mindszenti tenyésztő kapja.

A díjat átadja: Kispál Ferenc, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Csongrád megyei elnöke

16. A Trigo Kft. különdíját Nagy Gyula rábacsécsényi tenyésztő kapja a kiállításon bemutatott nagyfehér, lapály és duroc tenészállataiért.

A díj 200.000 Ft értékű vásárlási utalvány.

A díjat átadja Kárpáti László, a Trigo Kft. ügyvezetője

17. A Tigáz Zrt. különdíját a 100.100 Ft értékű ajándékutalványt kapja az R-KO-N Kft., Pásztó kapja színvonalas megjelenéséért.

A díjat átadja: Hőzsőné Kapornaki Kinga