Semmi kétség, a hét állattenyésztési híre volt a nagy bejelentés, miszerint ingyen hitellel segítik a tejtermelő és sertéstartó vállalkozásokat.

A Földművelésügyi Minisztérium (FM) kamat- és költségmentes hitelt biztosít a kedvezőtlen piaci helyzetben lévő tej és sertéságazat vállalkozásai részére.

tAz Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitelhez kapcsolódóan kiemelt támogatást vehetnek igénybe a tejhasznú tehén, illetve sertéstartással foglalkozó kis-és középvállalkozások.

Az FM által biztosított támogatás mértéke 100 százalékos kamat- és kezességi díjtámogatás,

valamint a regisztrációs díj, a fedezetek egy alkalommal történő értékbecslésének költsége, az egyszeri közjegyzői díj, a hitel teljes futamidejére megfizetett bírálati díj, továbbá a kezelési költség együttes összegének 100 százalékára vonatkozó költségtámogatás.

A támogatás a 2016.12.31-ig benyújtott hitelkérelmek alapján megkötött, legfeljebb 1 éves futamidejű, állategységenként legfeljebb 500 000 forint, összesen legfeljebb 50 millió forint összegű új hitelszerződésekhez vehető igénybe, a korábbi cikkünkben részletezett feltételek alapján.

Mire költhetik majd az ingyen hitelt az állattartók?

Mindenre, ami a tevékenységükhöz kapcsolható, így az Agroinform.hu Apróhirdetések közül válogatva állatra, gépekre, terményre, inputanyagra, vagy mezőgazdasági ingatlanra is szabadon felhasználható.

Ezen a héten olyan eszközöket válogattunk, amelyekkel segíthetünk a tejválsággal küzdő termelők-, vagy a bizonytalan árak miatt aggodalmaskodó sertéstartó gazdák mindennapjaiban.

A piaci igényekhez való gyors alkalmazkodás, egy esetleges gyors fajtaváltás, vagy netalán állattenyésztési ágazat váltása... ezek nem éppen a tejtermelő szarvasmarhatartók lehetőségei, – többek között a marha lassú reprodukciója és a fejőházba befektetett temérdek pénz miatt sem...

Mit tehetünk akkor?

Nehéz megjósolni, hogy mire az új beruházásainkat véghez visszük mire lesz piaci igény, ám egy tejelő tehén-létszámcsökkentés, akár szigorú selejtezéssel – mindemellett húshasznú tenyészbika beszerzése hasznos döntések lehetnek, ha a körülmények lehetővé teszik ezeket.

Selejt tehén és egyéb vágómarha felvásárlás

"Azonnali fizetéssel, korlátlan mennyiségben vásárolok szarvasmarha tehenet, üszőt, tinót, bikát vágóhídra."

Állatmérleg eladó

Állatmérleg digitális kijelzéssel, 170 cm magas kerítéssel, 80 cm széles és 250 cm hosszú alaplappal, robusztus kivitelben. Ingyenes helyszínre szállítással és beüzemeléssel. Ár megegyezés szerint.állatmérleg

Törzskönyves tenyészbika eladó

tenyészbikaTenyészbika neve: 26827 Manius (Gyöngysziget Kft)

Szül.: 2012.11.14.

(Apja: P.P.Urban Cowboy)

Súlya: 800-830kg
2014.05.06.-tól van nálunk.

Az állat megtekinthető: Kéleshalom

A fejőház mellett egy kis feldolgozóüzem kialakításán is érdemes elgondolkodni a pályázati lehetőségek és a helyi piacok feltérképezése után.

A tejfeldolgozás gondolata mellett, talán a Jersey fajta is felmerült? Íme két hirdetés:

Tiszta vérű Jersey bika borjú

2 db tiszta vérű Jersey bika borjú eladó. Nagyon kezesek, szabadon tartott, jól szocializált állatok. Mindent esznek. Az anya állatok közül az egyik 23 literes, a másik idén ellett először, de ígéretes ő is. A borjak tenyészállatoknak alkalmasak. Négyesmentes állományból. Üszőt, tehenet nem adok el. Kérem az ilyen hívásoktól kíméljenek.Jersey

Eladó közelellős Jersey tehén valamint dán importból üsző borjak

Jersey tehén

Tejhűtő eladó

"Kihasználtság miatt eladó 2000 literes tejút. Az ár irányár, bővebb információért hívjon telefonon."tejhűtő

Az alábbi témákban nem csak a tejesgazdákat szólítjuk meg, – minden állattenyésztési ágazat szereplője levonhatja a hasznos következtetéseket.

Ugye már a tárolóban van a takarmány?

Egy versenyképesen működő állattartó gazdaság egyik alapvető feltétele a saját részre megtermelt takarmány-alapanyag.

Az Agroinform.hu Apróhirdetések között feladhatja, amiből több termett, – és vehet helyette más terményt.

Takarmányrépa eladó!

Folyamatosan friss szedésből takarmányrépa eladó! További infó telefonon! Ár megegyezés és mennyiség szerint!takarmányrépa

Hálós körbálás, kitűnő minőségű széna eladó

123*160-as kemény Variant bálák, vetett fűből, idei kaszálás, kifogástalan minőségben, esőmentesen zöldre száradva, kitűnő takarmány, 5 db bála, valamint réti széna 30db eladó. Rakodás, szállítás megoldható, akár kisebb tételben is.széna

Ugyanitt kiváló minőségű szalma és lucernaszéna is eladószalma

Kézzel etet és jól jönne a könnyen mozgatható kiskocka bála?

Kisbálás gyepszéna és lucerna eladó! Szállítás megoldható!

Marharépa eladó

Eladó 80-90 mázsa takarmányrépa ,jelenleg ásás előtt. Ár:1500ft/q. Érdeklődni telefonon vagy e-mailen.

marharépa

Nagyobb mennyiségben árpa eladó!árpa

Szója eladó

1,6 tonna, 29 %-os fehérjetartalmú SZÓJA eladó.

Van megbízható segítsége az állatok körül, – miközben Önnek a gazdaság pénzügyeivel kellene foglalkoznia?

Állatgondozói munkát keresek

28 éves fiatal srác vagyok állatgondozói munkát keresek ott lakhatással! OKJ-s állatgondozói bizonyítványom van.

Munkát keresek

Állatgondozói állást keresek Kőszeg és környékén, hosszútávra és bejelentéssel.

Ön tudta, hogy az Agroinform.hu apróhirdetéseivel okostelefont nyerhet? Ma utoljára szállhat ringbe!

Az Agroinform.hu legújabb nyereményjátékában nem kell mást tennie, mint a nap bármely percében INGYENESEN feladni akár 100 db* ajánlatot Apróhirdetéseink között 2016. augusztus 15. – 2016. október 15. között!