A különböző mikotoxinok által okozott kihívásokat mindenki jól ismeri, ideje a problémára adott válaszokat is közelebbről megvizsgálni. Az élelmiszerlánc szereplőinek olyan minőségi személetű gyakorlatokat kell követniük, amelyek biztosítják, hogy tevékenységük mind a jogszabályi elősírásoknak, mind a fogyasztói elvárásoknak megfelelhessen. Alapanyag és késztermék oldalon is megjelennek azok a veszélyes szabályozási pontok, ahol professzionális, de egyszerű és költséghatékony segítségre lehet szükség.

A Noack Magyarország Kft. immáron a Barentz csoport tagjaként kínálja különböző megoldásait a növénytermesztők, állattenyésztők, élelmiszeripari cégek számára a mikotoxinok elleni harcban.

Cégünket a 30 éves tapasztalaton alapuló piaci ismeret, a motiváció és a jövőbe vetett hit jellemzi. Prioritásként tekintünk a megoldás-orientált megközelítésekre és a legmagasabb minőség iránti elkötelezettségre.

Mivel a teljes élelmiszerláncot elérjük, komplex megoldásokkal tudunk szolgálni az olyan porblémákra, mint a mikotoxinok.

Aflatoxin mérés takarmányban és tejben

Minden a biztonságos alapanyagokkal kezdődik: egyszerű és gyors tesztmegoldások a toxinok kimutatására

A 2021-es évben Magyarország több régiójában is találtak aflatoxinnal szennyeződött kukoricát. Ahhoz, hogy csakis biztonságos, szennyeződésmentes alapanyagot vásároljunk, elengedhetetlen a gyors, saját ellenőrzés alkalmazása. A magyar piacon is számos helyen bizonyított Neogen Raptor készülékkel és Reveal Q +MAX tesztekkel egy extrakciót használva lehet többféle toxint kimutatni gabonákból és más terményekből, rövid idő alatt.

Egyszerre akár 3 minta is mérhető a hazánkban előforduló leggyakoribb toxinokat kimutató tesztekkel. Az Aflatoxin M1 variánsa a tejben is megjelenik, és az emberi egészségre is káros, karcinogén anyag. A Noack által forgalmazott Unisensor készülékkel és AflaSensor tesztekkel az Aflatoxi M1 kimutatása tejből rutinszerű művelet, és fontos biztonsági elem a minőségbiztosítási rendszerben.

Aflatoxin mérés takarmányban és tejben

Az Aflatoxin és a DON toxin jelenléte a takarmányban komoly gazdasági károkat tud okozni

DON toxin a tejelő tehenekben komoly gyulladási folyamatokat indít el, emeli a szomatikus sejtszámot és csökkenti a tej beltartalmát. A megnövekedő állatorvosi költségek mellett a romló tejminőség komolyan veszélyeztetheti a tejtermelő jövedelmezőségét.

Milyen megoldásokat biztosít a Noack a mikotoxinok ellen a takarmányozás során?

  • a tömegtakarmányok tartósítása speciális szerves savakkal (FF Chemicals) és különleges homofermentatív tejsav-baktériummal (Dr. Pieper) a Noack által régóta javasolt módszere. Szaktanácsadóink felmérik a lehetőségeket, és adagolási javaslattal, valamint kijuttató berendezésekkel segítik a szakszerű tartósítást.
  • A gyógynövény koncentrátumot, hidrolizált-élesztőt és nagy tisztaságú bentonitot tartalmazó takarmánykiegészítőnk, az Anco Fit Farm, tehenek, baromfik, és sertések számára kínál lehetőséget ellenállóbbá válni a különböző stresszfaktorokkal szemben. Az Anco Fit Farm alkalmazása toxinkötőként komoly problémák megelőzését teszi lehetővé mind állategészségügyi, mind termelésbiztonsági szempontból.

Akár rendszeres, önellenőrző teszteléssel, akár toxinkötő alkalmazásával komoly lépés tehető a biztonságos működés felé. Nem érdemes megvárni, míg az Aflatoxin, vagy bármilyen más toxin konkrét anyagi károkat okoz gazdaságának vagy vállalkozásának! Kérjen tanácsadást kollégáinktól, és segítünk megtalálni az optimális módszert a mikotoxinok elleni védekezéshez!

Bővebb információt honlapunkon és értékesítő kollégáinktól kaphat:

Kérdés esetén keresse kollégáinkat:

Kelet-Magyarország:
Matejcsik Márk
mmatejcsik@noackgroup.com

+36-30-949-3876

Dunántúl:
Pászti Zoltán
zpaszti@noackgroup.com
+36-30-825-9814

Központi elérhetőségünk:
office.hu@noackgroup.com
+36-1-246-6527

Noack