A katonás precizitás nem csak a levágott rendeken tükröződött. – A KRONE SHOW-t 2018-ban újra a szakmai maximalizmus emelte ki a szálastakarmány-betakarítási bemutatók sorából.

10 Valtra – KRONE gépkapcsolat és munkagépkombináció mellett a Valkon Kft. által forgalmazott Kramer rakodógépek is munkába álltak – így a bálahordással kiegészülve a teljes technológiai sor dolgozott az érdeklődők előtt.

Dobos Péter, a Valkon Kft. kereskedelmi vezetője követte végig a gazdálkodókkal a KRONE SHOW összes állomását – kezdve az elméleti előadásoktól a mozgó gépbemutatókig.

"Úgy gondolom, hogy ennek a rendezvénynek abban rejlik a sikere, hogy nem csak a KRONE gyár eszközeiről tartunk előadásokat, hanem márkafüggetlen, friss szakmai információkkal is szolgálunk ilyenkor a termelőknek.

Én a magam részéről műszaki újdonságokról és érdekességekről, valamint független géptesztek eredményeiről számoltam be a partnereinknek – és most is nagy érdeklődés övezte ezeket az előadásokat."

Dr. Orosz Szilvia, az Állattenyésztési-Teljesítményvizsgáló Kft. takarmányanalitikai igazgatója az intézet legfrissebb eredményeit osztotta meg a termelőkkel. A KRONE SHOW előadásai után bárki feltehette a kérdéseit – és

rögtön ki is derültek a betakarítás körül leggyakrabban előforduló technológiai hibák, amelyek a takarmány minőségi romlásához-, majd a termelés, valamint a hozamok visszaeséséhez vezetnek.

A rozs időben történő betakarításának jelentőségéről is minden gazdálkodó kézzel fogható tanácsokkal térhetett haza – de sokak fantáziáját megmozgatta az a vizsgálati eredmény is, amely a klímaváltozás következtében egyre költségesebb kukoricatermesztés kiváltásának lehetőségeit elemezte.

Dr. Orosz Szilvia különböző szarvasmarha korcsoportok takarmányozását mutatta be kizárólag kalászosokra alapozott technológiával – amelyben évszakonként más-más gabonaféléből készített takarmány kapta a főszerepet – az átlaghőmérséklet és az állatok igényének a figyelemebe vétele mellett.

Krone kaszakombinációk munkában – fotó: Agroinform.hu

A KRONE SHOW gyakorlati gépbemutatóját várták a résztvevők a legjobban.

A technológiai sorban is az elsőként dolgozó kaszákkal indult a munka – a Magyarországon is egyre népszerűbb frontkaszákból pedig a két fő típust is megnézhették a gazdák munka közben – kaszakombinációban.

Rendterítőből a KRONE V 782 típusú munkagép dolgozott.

Egy oldal-rendképző következett a sorban, amely a speciális SWADRO TS 620 típusaként mutatkozott be. A géppel nem csak egy rendet lehet oldalra képezni, hanem akár két kisebb rendet is – sőt,

a gép alkalmas arra is, hogy ellenkező irányból ráfordulva az alap munkaszélesség kétszereséről is összegyűjtse az anyagot.

A KRONE legmodernebb körbálázóját a Comprima 155 XC-t is megfigyelhették munka közben a résztvevők. Ez a gépcsalád az egyik legkeresettebb típus a hazai piacon is – és mostanra 10 éves gyártási múlttal rendelkezik, két éve pedig a KRONE az Agritechnica kiállításon mutatta be a teljesen megújult szériáját.

A Valkon Kft. szálastakarmány betakarító show-ja 2 éve már nem csak a KRONE eszközökről szól, hiszen a KRAMER rakodógépek kizárólagos hazai forgalmazójaként ezeket a gépeket is megmozgatják a bemutatón.

fotó: Agroinform.hu

Az országjáró rendezvényen egy KT 357-es és egy KT 559-es teleszkópos rakodógépet láthattak a gazdák teljes felszereltséggel, két különböző adapterrel. Az egyik egy kockabála megfogására alkalmas adapter volt, a másik pedig egy körbála csipeszként funkcionált.

És melyik gépek iránt mutatkozott a legnagyobb érdeklődés a gazdák körében?

fotók: Agroinform.hu

Természetesen a bálázók közül a nagyteljesítményű kockabálázók, valamint a szálas sor királynőjének is tekinthető BigX önjáró silózó vonzotta legjobban a tekinteteket.

A KRONE valamint a KRAMER gépek részletes leírásaiért keresse fel a Valkon Kft. honlapját – és kérdéseivel forduljon bizalommal a társaság szakembereihez!