tehénAz Alltech európai nyári betakarítási felmérése minden évben átfogó képet ad a gazdáknak és a takarmánygyártóknak a kontinens területén megállapított mikotoxin-szennyezettség mértékéről és lehetséges kockázatairól. Az Alltech 37+® mikotoxin-vizsgálattal végzett felmérés során keletkezett adatokat egy ingyenesen letölthető jelentésben foglalják össze, mely tartalmazza

a főbb takarmány alapanyagok szennyezettségének mértékét, és ennek lehetséges hatásait a különböző állatfajokra.

Az ágazati szakembereknek továbbá lehetőségük van részt venni egy ingyenes online előadáson is, amelyen az Alltech szakértői betekintést nyújtanak a felmérés további részleteibe.

takarmány

A mikotoxinok hatásai

A mikotoxinok rejtett "tolvajok" és világszerte számos diagnosztizálatlan egészségügyi problémáért lehetnek felelősek a haszonállatokban. Az állattenyésztők többségénél a mikotoxin jelenlétének eredménye hosszabb ideig jelentkezhet, de nem feltétlenül jelentkezik mindig krónikus tünetek formájában. Ettől függetlenül az eredmény minden esetben az állatok teljesítményének romlása és kieső nyereség lesz.

A különböző mikotoxinoknak eltérő a toxicitása, a működése és a haszonállatok egészségére gyakorolt hatása az egyes fajok esetében, és az állattenyésztés nyereségességét is többféle módon befolyásolják:

mikotoxin

Ismerje meg takarmányai mikotoxin-kockázatát az Alltech nyári betakarítási felmérésének segítségével

Az idén nyáron betakarított takarmánynövények 14 országból származó több mint 260 mintájának bevizsgálása alapján a cég felmérésének előzetes eredményei közepes és magas mikotoxin-szennyezettséget jeleznek. Ez a jelentés olyan információkkal látja el az állattartókat és takarmánygyártókat, melyek segítségével beazonosíthatják és elkerülhetik a termelékenységet és jövedelmezőséget befolyásoló problémákat.

"Tudjuk, hogy még az alacsony szintű szennyezett takarmányok etetése is bizonyítottan befolyásolja az állatok egészségét és teljesítményét" – mondta Dr. Radka Borutova, az Alltech® Mycotoxin Management csapat európai szakmai vezetője. "Tehát még alacsonyabb kockázatú esetekben sem szabad elhanyagolniuk a termelőknek a mikotoxinok fenyegetésétől való védekezés szükségességét."

A később betakarított takarmányok, mint például a kukorica és a kukoricaszilázs mikotoxin szennyezettségének szintjét még vizsgálják, így a felmérés teljes jelentése november végére várható.

haszonállat

Éljen a lehetőséggel és használja ki a 2020-as európai nyári betakarítási felmérés során feltárt ismereteket! Csatlakozzon hozzánk egy rövid és tartalmas online előadásra december 9-én, és hallgassa meg az Alltech 37+® elemzés eredményeit. Dr. Radka Borutova előadásában ez az ingyenes esemény biztosítja a legfontosabb információkat, amelyekre szükség van a kockázat csökkentéséhez, a mikotoxinok elleni védelemhez és a termelékenység maximalizálásához.

Iratkozzon fel, hogy megkapja a felmérés eredményeit és jelentkezzen az online előadásra is!