A videó alatt napvilágot látott rövidhír így szól:

Egy Karim Allah névre hallgató hajó fedélzetén szarvasmarha bikaborjak százait ellenőrizték a spanyol kormány állatorvosai, miután az állatok több hónapot töltöttek a tengeren és a gyanú szerint a kérődzők kéknyelv-betegség ütötte fel a fejét az állományban.

A Karim Allah nevű hajó csütörtökön kikötött a Dél-keleti spanyol cartagena-i kikötőben, miután a cég vezetősége hónapok óta sikertelenül küzdött azért, hogy vevőt találjon a hajón zsúfolódó csaknem 900 darab bikaborjúra.

Az állatokat megvásárlásától és befogadásától számos ország elzárkózott a kéknyelv-vírustól való félelem miatt. – olvasható a hír részletezése a www.theguardian.com hírportálon.

A spanyol hatósági állatorvosi vélemény kimondta, hogy a hajón található állatok Európai Unióba való beengedése nem lehetséges, a jószágok EU-n kívüli szállítása pedig nem javasolt, ugyanis az állatok általános egészségi állapota ezt nem teszi lehetővé.

A leghumánusabb megoldás az egész állomány elaltatása a hajón. – javasolta a hatóság.

A hivatalos orvosi állásfoglalás nem jelentette ki egyértelműen eddig, hogy a szarvasmarháknak biztosan kéknyelv-betegségük van-e, de számos egyéb bőr-, szem- és lábbetegséget diagnosztizáltak rajtuk varasodásokkal és ízületi gyulladásokkal együtt.

szarvasmarha szállítás hajón

Szarvasmarhák a Karim Allah nevű hajón, amely most a spanyolországi Cartagenában, a kikötőben áll, miután két hónapot a Földközi-tengeren töltött – fotó: www.theguardian.com

Miquel Masramón ügyvéd, aki a hajókezelő társaságot képviseli, szombaton elmondta, hogy a marhák leölésére való felkészülés a kikötőben megtörtént, azonban a hajó vezetősége megpróbál az utolsó pillanatig megoldást találni arra, hogy ne kellejen az állatokat elaltatni. A tulajdonosok a libanoni hatóságokkal is kapcsolatba léptek a megoldás érdekében, de a helyzetet tovább bonyolítja, hogy a hajó tulajdonosa a Khalifeh Livestock Trading, amelyet a libanoni székhelyű Talia Shipping Line irányít – míg a szarvasmarhákat egy harmadik fél birtokolja.

"A videóban a zárt konténerek láthatók, amelyek nem az élő állatok számára készültek" – nyilatkozta Masramón szombaton. 
Az ügyvéd hozzátette, hogy a szarvasmarháktól szerdán este a kéknyelv betegség vizsgálatára levett vérmintákat a spanyol hatóságok blokkolták a kikötőben és nem engedték, hogy elemzés céljából laboratóriumba vigyék ezeket.

A vérszívó rovarok által terjesztett kéknyelv-vírus a kérődző állatfajokban ( elsősorban juh, szarvasmarha) okoz megbetegedést, az emberre nem veszélyes.

Masramón korábban azt mondta a Guardiannak, hogy a szállítmányozók célja a marhák EU-n kívüli viszonteladása, amely lehetséges lenne amennyiben a vérvizsgálatok eredménye a kéknyelv-betegségre negatív eredményt mutatna.

A Talia Shipping Line becslése szerint a szarvasmarha-szállítás jelenlegi vesztesége akár 1 millió euró is lehet. A spanyol hatóságok szerint a vállalat felelős az állatok leölésének és a tetemek megsemmisítésének költségeiért is. A vállalat becslései szerint ez további 1 millió euróba kerül nekik.

"Próbálunk ellenállni a spanyol hatóságoknak amíg lehet, de valószínű, hogy a spanyol állatorvosi döntésnek eleget kell tennünk és át kell adnunk az állatokat, hogy leöljék azokat. A döntést azért sem tudjuk elfogadni, mert úgy tudom, hogy az állatok nagy része akkor is meggyógyulhatna, ha valóban kéknyelv betegségben szenvednének." – fűzte hozzá az ügyvéd.

A hírek szerint egy második szarvasmarhaszállító hajó is a közeli tengeren tartózkodik 1800 egyedszámos szarvasmarha rakománnyal, amely szintén tartja a kapcsolatot a bajba jutott Karim Allah legénységével és figyelemmel kíséri sorsukat.

Forrás: https://www.theguardian.com

Fordította és kiegészítette: Agroinform.hu / Igric Dominika