Hódmezővásárhelyen, a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon a Panadditív Kft. standján jártunk, ahol dr. Sághy Tibor állatorvossal beszélgettünk a tisztítószerek jelentőségéről.

A szakember elsőként arról az örömhírről számolt be, hogy termékdíjat kaptak a PANA-FLUSH saját fejlesztésű tisztítószer-családért. Elmondta, hogy ezeket a termékeket kifejezetten a (hazai) állattartó telepekre fejlesztették ki úgy, hogy a lehető legjobb hatékonyság mellett, a lehető legkisebb környezetterhelést jelentsék.

Környezetbarát komponenseket tartalmaznak, könnyen szállíthatók, hatékonyak és árban is kedvezőek.

Ezekre a lúgos, habosítható szerekre nagy szükség van az állattartó telepeken a szennyeződések (az almos bélsár, bélsár) feloldásához – elsősorban a sertés és a baromfi telepeken, de szarvasmarháknál, juhoknál is használható. Hideg vízzel és nagyon rossz felületeken is hatékonyak, kiválóan biztosítják a felület fertőtlenítés előtti előkészítő tisztítását. A végeredmény kontrollálható mintavétellel – ha a vizsgálattal nem lehet bélsár eredetű baktériumot kimutatni, akkor jól sikerült a tisztítás.

A kijuttatás leginkább habosítással történik közepes vagy magasnyomású gépekkel, megfelelő koncentrációban. A habosítás azért jó, mert nyomon lehet követni a felületen, hogy hol történt meg a tisztítószerrel való kezelés. A habot 20-30 perces behatási idő után lehet lemosni, majd következhet a fertőtlenítés.

A tisztítószert 20-25 kg-os kannákban, 200 kg-os hordókban vagy 1000 kg-os IBC tartályban forgalmazzák. A termékek megvásárolhatók a Panadditív Kft. webshopjában (haszonallat.hu), vagy Budaörsön a cégközpontban.

Nemzetközi tanulmányok szerint a patogén mikrobák 80 százalékát távolítja el a tisztítás, a 20 százalékát a fertőtlenítés. Ebből következik, hogy a fertőtlenítés hatékonyságát az előzetes, alapos tisztítással lehet megalapozni. Minél sikeresebb a tisztítás, annál kevesebb környezetre ártalmas fertőtlenítőszert kell alkalmazni, és nem kell a fertőtlenítés folyamatát többször megismételni.

További információkat a termékdíjas tisztítószerekről és a cég egyéb termékeiről az alábbi elérhetőségeken szerezhetsz:

Panadditív Kft.

panadditív logó