Liba 4 hirdetés

Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!

Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!


Minden hirdetés Kedvencek Előzmények

Kérjük a távolság szerinti rendezéshez engedélyezze az automatikus helymeghatározást!

A libák tartásának komoly tradíciói vannak hazánkban, ez nem véletlen, hiszen a házilúd az egyik legrégebben háziasított baromfi (már a legrégibb ókorból is vannak emlékeink tenyésztésükről). A libák haszonállatként való hasznosítása rendkívül széleskörű, hiszen tartják húsáért, zsírjáért, májáért, és a libák tollát is hagyományosan széles körben használják a mai napig.
A magyar nyelvben a liba elnevezés mellett a lúd formát is előszeretettel használják szinonimaként. Érdekesség, hogy az európai libafajtákat a nyári lúdból, míg az amerikai és ázsiai fajtákat a bütykös lúdból háziasították. A hímnemű libát gúnárnak, míg a nőstényt tojónak nevezzük. A libák teste a vízi életmódhoz alkalmazkodott. Fejük és lábuk a kacsáékhoz hasonló, de csőrük nem annyira lapos, mint a kacsáké, ezért jóval kevésbé tudják kiszűrni a vízből a természetes táplálékokat, lábujjaikat ugyanúgy úszóhártya köti össze.
A liba Piactér hirdetési kategóriában mindenféle életkorú és jellegű libát megtalálhatunk vegyesen: öreg libák, pecsenyelibák, húsludak, fiatal libák, kislibák. A fajták tekintetében is széles a kínálat, hiszen találhatunk szürke libákat, fehér libákat, bütykös libákat, hortobágyi fehér libák is, tojókat és gúnárokat egyaránt, ahogyan természetesen napos és előnevelt kislibák is megjelennek az ajánlatok között. Esetenként akár még liba tenyésztojások is kaphatóak.
Az élő állatok mellett a vágott, feldolgozott libák szintén megjelennek az ajánlatok között, ahogyan a Márton napi liba és a libamáj kifejezetten exkluzív termékeknek számít az apróhirdetések mezőnyében. Hangsúlyos még a hirdetések szövegében, ha valaki tanyán nevelt, szabadtartású libát vagy háztáji magyar konyha kész libát kínál eladásra, ezek sokkal inkább prémium terméknek számítanak, mint az ipari körülmények között tartott szárnyas társaik.
Olvasson tovább
5 éve hirdető
2022. szeptember 10. 13:06 Liba Állat Heves, Tarnabod
50 db liba (kb 1 db 6-7 kg ) és 30 db bronz pulyka eladó !
50
3.000 Ft
7 hónapja hirdető
2022. július 22. 19:59 Liba Állat Csongrád, Bordány
Két hetes libák eladók.
20
8.000 Ft
2 hónapja hirdető
2022. július 20. 19:18 Liba Állat Békés, Orosháza
Eladó libák 4 hónaposak
15
3 éve hirdető
2022. május 5. 14:21 Liba Állat Csongrád, Nagymágocs
Eladásra kínálom szabadtartású, tanyán nevelt libáimat. Körülbelül 5-6 kilogrammosak, szép nagy fehér libák. Száznyolcvan darab maradt még,...
Kategóriák
Alkatrész katalógusok

Minden jog fenntartva.
© 2022 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]