Gázolaj árak 597 Ft Benzin árak 589 Ft EUR 399.2 Ft USD 338.87 Ft CHF 426.8 Ft GBP 462.75 Ft

Lo találatok 0 hirdetés

Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!

Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!


Minden hirdetés Videós piactér hirdetések Kedvencek Előzmények

Kérjük a távolság szerinti rendezéshez engedélyezze az automatikus helymeghatározást!

A refraktométerek laboratóriumban vagy terepen használható eszközök, melyek a törésmutató meghatározására (refraktometria) szolgálnak. Több területen is használják őket ilyen célra, a mezőgazdasági és élelmiszeripari felhasználást tekintve a refraktométereknek leginkább a cukortartalom mérésében és az oldatok töménységének meghatározásában van szerepe.
A refraktométerek képesek különböző oldatok cukortartalmának mérésére. Bár egyéb módszerekkel is meg lehet határozni az oldatok cukortartalmát, de csak sokkal bonyolultabb módon, mint ahogyan az a refraktométerekkel történik. A cukortartalom meghatározására a leginkább elterjedt módszer a Brix-skála (cukorfok skála). Egy refraktométerrel megállapított Brix-arány megfeleltethető az oldat cukorszázalékának, vagyis 1 százaléknyi érték megfelel 1 gramm cukornak 100 grammnyi oldatban.
A refraktométeres cukortartalom-mérés akár a gyümölcsök minőségének ellenőrzését is lehetővé teszi, a gyümölcs érési folyamatának folyamatos megfigyelésével, hiszen az érési folyamat során, a gyümölcsökben egyre nő a cukortartalom. A refraktométerek segítségével a cukortartalom mérése kifejezetten egyszerű, hiszen csak pár csepp gyümölcslevet kell az eszköz vizsgálati lemez felületére cseppenteni, majd lefedni a refraktométer fedőlemezét és már szinte azonnal le is olvashatjuk a mérési eredményt.
A refraktométerek a gyümölcsök cukortartalmának mérése mellett akár méz mérésére is alkalmasak, így a méhészek képesek megmérni a méz víztartalmat és a kapott eredmény alapján megállapítani a méz minőségét. Ahogyan a borászati ágazat szintén széleskörűen használja a törésmutató mérésén alapuló eszközöket. Az ilyen eszközök a gyümölcscefre és a már lefőzött párlat, pálinka jellemzőinek megállapítása során is használhatóak, nem beszélve egyéb élelmiszeripari felhasználásokról: ahol oldatokkal dolgoznak, ott jellemzően a refraktométerek is megjelennek a színen.
Olvasson tovább

Nem található a keresési feltételeknek megfelelő hirdetés a piactéren!

Kérjük ismételje meg a keresést más kifejezéssel, vagy más kategóriában.

A lista fizetett rangsorolást tartalmaz
Alkatrész katalógusok
Miért érezzük melegebbnek a párás időt?
Miért érezzük melegebbnek a párás időt?
Hogyan befolyásolja a páratartalom a közérzetünket?
Korszerű ültetvények nélkül nem megy: új irány a cseresznyetermesztésben
Korszerű ültetvények nélkül nem megy: új irány a cseresznyetermesztésben
Néhány érdekes új cseresznyefajta is bemutatásra került, mint pl. a Kira, mely...
Méhraj a közelben? Ne pánikolj, tájékozódj!
Méhraj a közelben? Ne pánikolj, tájékozódj!
A rajzás a méhek természetes szaporodási folyamata, mégis sokakat megijeszt. Mi...

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]