dinnye találatok 2 hirdetés

Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!

Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!


Minden hirdetés Kedvencek Előzmények

Kérjük a távolság szerinti rendezéshez engedélyezze az automatikus helymeghatározást!

A zöldségtermesztés gépei Piactér kategóriában különféle szabadföldi és üvegházi zöldségek termesztését támogató géptípusok között böngészhetünk. A kertészeti munkák körébe tartozó zöldségtermesztés mezőgazdasági szakág sok esetben igen munkaigényes, ezért művelői lehetőség szerint minél inkább igyekeznek azt gépesíteni. Szerencsére manapság ehhez egyre inkább megteremtődik a technológiai háttér a megfelelő zöldségtermesztési géppark piacon való megjelenésével.
A magyar mezőgazdaság egyik nagy jelentőséggel bíró ágazatát jelenti a zöldségtermesztés, amelynek a lakosság élelmiszerellátásában és az ország agrárexportjában is meghatározó szerepe van. A élelmiszeripari feldolgozóipar nagyobb mennyiségű nyersanyagot csemegekukoricából és hüvelyesekből (zöldborsó, zöldbab) vesz fel, emellett jelentősnek mondható még az ipari paradicsom, paprika és káposztafélék termesztése.
A friss áruként történő piacos és bolti ellátási láncba kapcsolódó zöldségértékesítés sokkal heterogénebb képet mutat, hiszen nagyon sok különböző zöldségféle termesztésével foglalkoznak a magyar kertészetekben. Kiemelendőek a különféle gyökérzöldségek (sárgarépa, petrezselyem, retek, cékla), a hagymafélék (vöröshagyma, fokhagyma), a hüvelyesek (zöldborsó, zöldbab), a tökfélék (uborka, görögdinnye, sárgadinnye, cukkini, sütőtök), a káposztafélék (fehérkáposzta, kelkáposzta, karalábé, karfiol, brokkoli, bimbóskel), a salátafélék, a burgonyafélék, paprika és a paradicsom stb. A felsorolást még hosszan folytathatnánk, hiszen rengeteg féle zöldségfajta létezik.
A különféle zöldségfélék különböző termesztési technológiát, ezáltal sok esetben erősen eltérő gépparkot kívánnak meg. Ez tetten érhető a zöldségtermesztést támogató gépek apróhirdetéseiből is, melyek a következő alkategóriákra bomlanak portálunkon: bakhátkészítő és húzó, burgonya és hagyma kiemelő, burgonyakombájn és betakarító, csomagológép, szalagok és fogadó garatok, tökbetakarító gép, ültető és palántázó gép, válogató/osztályozó, zöldségmosó, burgonya szárzúzó, fólia fektető és felszedő, gyökérzöldség betakarítás, hagyma betakarító, egyéb zöldségtermesztési gépek. A felsorolt sokféle géptípusból jól látszik, hogy a hirdetések a zöldségtermesztési terület teljes gépigényét lefedik új és használt gépekkel.
A zöldségtermesztés esetében egy specializált szakágról beszélhetünk, ahol a gépgyártásban kifejlesztett és alkalmazott technológiák tekintetében speciális szaktudásra van szükség, ezért nem meglepő, hogy főként direkt erre a területre koncentráló gyártókkal találkozhatunk a kínálatban. Ilyen zöldségtermesztési gépeket fejlesztő cégeket jelent a Lanco, a Forigo, a Michalak, a Krukowiak, az Euro-Jabelmann, a Grimme, a Wühlmaus, az Akpil, az ASA-Lift, az Allround, a Baselier, a Farmax, az Arc, a Bomet, a Rolmet, a Manter, a Gruse, a Deleks, a JJBROCH, a MaterMacc, a Wirax, a Ferrari, az Amazone és az Erme.
Olvasson tovább
11 éve hirdető
2022. szeptember 28. 10:51 Bakhátkészítő, húzó Mezőgazdasági gép Bács-Kiskun, Tiszakécske
Tisztelt Gazdálkodó! Tekintse meg havi szinten frissülő RENDKÍVÜLI AKCIÓS AJÁNLATUNK elnevezésű hirdetésünk alatt megjelenő termékeinket,...
Új
780.000 Ft
11 éve hirdető
2022. szeptember 17. 16:02 Szalagok, fogadó garatok Mezőgazdasági gép Bács-Kiskun, Fajsz
Eladom ezt a betakarító szállítószalagot , mely pótkocsi oldalára függeszthető . A képeken látható pótkocsi nem eladó. A szalag 3 m hosszú...
Új 2022
Alkatrész katalógusok

Minden jog fenntartva.
© 2022 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]