Kajszibarack, sárgabarack 1 hirdetés
Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!
Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!
A kajszibarack vagy a sárgabarack (ahogyan újabban köznyelvben egyre inkább nevezik) népszerű nyári gyümölcs hazánkban, egyaránt kedvelt nyersen fogyasztva, baracklekvárként, befőttként, aszalva is. Gyümölcslevet és barackpálinkát szintén előszeretettel készítenek belőle.
A kajszibarack gyümölcse gömbölyű vagy kissé lapított, általában egy középbarázdával, héja bársonyos, finom tapintású, színe narancs vagy sárgás árnyalatú, a nap felé fordult oldalon néha bíborszínű foltokkal. Fajtától függően a gyümölcshús éretten lágy, kellemes édes-savanykás ízvilágú. A csonthéjas mag a sárgabarack közepén helyezkedik el.
A kajszi eredetileg Közép-Ázsiából vagy Kínából származik, a szilvának közelebbi, míg az őszibaracknak és a mandulának távolabbi rokona. Magyarországon főként a török időkben kezdték el a termesztését, később számos magyar fajta is megjelent a kajszifajok között.
A legismertebb, Magyarországon széles körben termesztett sárgabarack fajták a következők: Bergeron, ceglédi óriás, gönci magyar, magyar kajszi, mandulakajszi, Pannónia, rózsabarack, szegedi mamut.
Olvasson tovább
8.000 Ft +ÁFA
Eladó 3,5 tonna bio kajszi velő! 5 literes kiszerelésben gyártva. Mindenmentes, nem tartalmaz hozzáadott tartósítót sem cukrot! Jó alapanyag lekvárnak, ivólevekhez, fagylaltokhoz, süteményekhez stb. Az ár az 5 literre vonatkozik!
A lista fizetett rangsorolást tartalmaz

Időjárás: szinte zavartalan – csak az érkező, szaharai eredetű por okoz némi bosszúságot + VIDEÓ
A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.
Megdőlt a mítosz: a cukros ételek fogyasztása mégsem fokozza az édesség utáni vágyat?
Egy új kutatás szerint a cukros ételek nem fokozzák az édesség iránti vágyat –...