Gázolaj árak 584 Ft Benzin árak 578 Ft EUR 383.44 Ft USD 331.67 Ft CHF 412.2 Ft GBP 437.06 Ft

kö találatok 1 hirdetés

Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!

Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!


Minden hirdetés Videós piactér hirdetések Kedvencek Előzmények

Kérjük a távolság szerinti rendezéshez engedélyezze az automatikus helymeghatározást!

A kajszibarack vagy a sárgabarack (ahogyan újabban köznyelvben egyre inkább nevezik) népszerű nyári gyümölcs hazánkban, egyaránt kedvelt nyersen fogyasztva, baracklekvárként, befőttként, aszalva is. Gyümölcslevet és barackpálinkát szintén előszeretettel készítenek belőle. A kajszibarack gyümölcse gömbölyű vagy kissé lapított, általában egy középbarázdával, héja bársonyos, finom tapintású, színe narancs vagy sárgás árnyalatú, a nap felé fordult oldalon néha bíborszínű foltokkal. Fajtától függően a gyümölcshús éretten lágy, kellemes édes-savanykás ízvilágú. A csonthéjas mag a sárgabarack közepén helyezkedik el. A kajszi eredetileg Közép-Ázsiából vagy Kínából származik, a szilvának közelebbi, míg az őszibaracknak és a mandulának távolabbi rokona. Magyarországon főként a török időkben kezdték el a termesztését, később számos magyar fajta is megjelent a kajszifajok között. A legismertebb, Magyarországon széles körben termesztett sárgabarack fajták a következők: Bergeron, ceglédi óriás, gönci magyar, magyar kajszi, mandulakajszi, Pannónia, rózsabarack, szegedi mamut.
Olvasson tovább
2025. szeptember 2. 11:15 Kajszibarack, sárgabarack Pest, Csemő
Kajszibarackot keresek nagy tételben – 100 tonna! Akár egész gyümölcsös termését is felvásároljuk! Várjuk a termelők, gazdák jelentkezését!
100 tonna
A lista fizetett rangsorolást tartalmaz
Alkatrész katalógusok
Az év legkritikusabb napjai jönnek időjárási szempontból
Az év legkritikusabb napjai jönnek időjárási szempontból
Ember legyen a talpán, akinek a hangulatára nincs hatással a sűrű köd, a hideg...
Így különböztesd meg a természetes és veszélyes foltokat a datolyaszilván
Így különböztesd meg a természetes és veszélyes foltokat a datolyaszilván
A datolyaszilván (hurmán) megjelenő barna foltok nem mindig a romlás jelei –...
Sokkoló igazság: minden nap az asztalunkra kerül, pedig cukorbetegséget okozhat!
Sokkoló igazság: minden nap az asztalunkra kerül, pedig cukorbetegséget okozhat!
Napi szinten fogyasztjuk, pedig komoly egészségügyi kockázatot jelent!

Minden jog fenntartva.
© 2025 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]