Gázolaj árak 554 Ft Benzin árak 576 Ft EUR 370.64 Ft USD 346.74 Ft CHF 380.81 Ft GBP 431.22 Ft

Szilva 2 hirdetés

Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!

Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!


Minden hirdetés Kedvencek Előzmények

Kérjük a távolság szerinti rendezéshez engedélyezze az automatikus helymeghatározást!

A keresett hirdetést a feladója törölte. Válogass az alábbi hirdetések közül.
A szilva termesztésének komoly hagyományai vannak hazánkban, a mai napig jelentősnek mondható a szilvatermesztés súlya a magyar gyümölcstermesztési ágazaton belül. A szilva egy ovális vagy kerek csonthéjas gyümölcs, színét tekintve leggyakrabban kék vagy lila, de lehet akár zöld, piros, bordó vagy sárga, is, hiszen rengeteg fajtája ismert.
Az egyes szilvafajták felhasználása igen széles skálán történhet. A friss gyümölcsök étkezési célú fogyasztása mellett kifejezetten tetemes az élelmiszeripari jellegű felhasználás, ahogyan a szilva a cefrekészítésben és a pálinkafőzésben is fontos alapanyagként szolgál, így nem véletlen, hogy az apróhirdetések között is sok ajánlatban megjelenik a szilvapálinka főzésre alkalmas magozatlan vagy magozott cefrének való szilva.
A szilva Magyarországon tulajdonképpen igazi klasszikus gyümölcsnek számít: gyümölcsösültetvényeken, kiskertekben, piacokon és boltokban egyaránt találkozhatunk vele. Széleskörű elterjedtségének és népszerűségének fő oka lehet, hogy környezetére nem túl igényes, az itthoni éghajlati viszonyok kiválóak számára. Persze az sem elhanyagolható szempont, hogy a szilva esetében egy igazán ízletes gyümölcsről van szó, amelyet már ősidők óta nagy kedvvel és sok formában fogyasztunk. A szilva egészséges, magas vitamin tartalmú gyümölcs, élettani hatásai kiválóak, többek között a bélműködést is segíti. Talán frissen fogyasztva a legtáplálóbb, de ugyanakkor számos ínycsiklandó recept alapanyagául is szolgál, mint például a szilvalekvár, szilvabefőtt, szilvásgombóc, aszalt szilva stb.
Az apróhirdetések között a hazánkban termesztett legfontosabb fajtákkal biztosan találkozhatunk: besztercei szilva, Top Hit, Presenta, President, Stanley, nemtudom szilva, Cacanska Lepotica, ringló, őszi aszaló, debreceni muskotály, mirabolan szilva. A hirdetők kis és nagy tételben egyaránt kínálnak eladásra szilvát, ahogyan szilvafelvásárlásra vonatkozó ajánlatok is előfordulnak a rovatban.
Olvasson tovább
250 Ft
7 éve hirdető
2023. május 8. 18:49 Szilva Termény Pest, Inárcs
Szilva és Körte Cefre Eladó! Ár a mennyiségtől és minőségtől függ. Érdeklődni telefonon lehet!
1 tonna
250 Ft
7 éve hirdető
2023. május 2. 16:23 Szilva Termény Pest, Dabas
Termelői Fincsi, Érett, édes szilvák (több fajta)lecefrézve hordóban eladó, akár nagyobb mennyiségben is! Kérlek hívj bizalommal lehetőleg...
A lista fizetett rangsorolást tartalmaz
Alkatrész katalógusok

Minden jog fenntartva.
© 2023 Agroinform Média Kft.

[bezárás x]