tehén találatok 1 hirdetés
Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!
Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!
A tehéntej, sajt, túró hirdetési kategóriában nyers tehéntejet és ebből készült feldolgozott tejtermékeket találunk. Egyes tejtermelő hirdetők apróhirdetésben kínálják eladásra a házi tejet, amelyből általában kisebb és nagyobb mennyiségben is lehetőség van vásárlásra.
A friss tehéntej fogyasztása nagyon régóta kiegészül a sajtkészítéssel, amely által biztosítható a tehéntej hosszabb eltarthatósága és beépülése a táplálkozási kultúrába. A sajtkészítés során a tej feldolgozása a savanyított és/vagy felfőzött tejből tejsavas erjesztéssel, alvasztással, a savó eltávolításával, préseléssel vagy egyes esetekben akár préselés nélkül történik. A sajtok alapanyagául szolgáló tejet általában rövid idejű hőkezelésnek teszik ki (pasztőrözés), amelynek során a káros mikroorganizmusok elpusztulnak. Ezután a megfelelő oltóenzimmel (amely általában egy speciális baktériumtenyészetet jelent) beoltják és több-kevesebb ideig érlelik a sajtokat.
A sajt már az ókortól kezdődően világszerte ismert és kedvelt tejterméknek számít, a világon több ezer féle sajt létezik. Az oltóanyag típusán túl az egyes sajtfajták tulajdonságait alapvetően meghatározza a tej eredete (milyen állatból származik), a tej zsírtartalma, a feldolgozás jellege és az érlelés hossza is.
Az egyes korokban és vidékeken nagyon sok különféle sajt fejlődött ki, így napjainkra tényleg rengeteg sajt között válogathatunk. A sokféle változat között léteznek friss sajtok, lágy sajtok, félkemény sajtok és kemény sajtok is, több egyéb sajtváltozat mellett. Igazából maga a túró is egyfajta friss sajtkészítmény, amely egyes étkezési kultúrákba – köztük a magyar gasztronómiába – igen szervesen beépült.
A tehén tej, sajt, túró Piactér hirdetési kategóriában ezzel a világgal találkozhatunk, mégpedig hazánk kistermelőinek ajánlatain, kézműves tejtermékein keresztül.
A friss tehéntej fogyasztása nagyon régóta kiegészül a sajtkészítéssel, amely által biztosítható a tehéntej hosszabb eltarthatósága és beépülése a táplálkozási kultúrába. A sajtkészítés során a tej feldolgozása a savanyított és/vagy felfőzött tejből tejsavas erjesztéssel, alvasztással, a savó eltávolításával, préseléssel vagy egyes esetekben akár préselés nélkül történik. A sajtok alapanyagául szolgáló tejet általában rövid idejű hőkezelésnek teszik ki (pasztőrözés), amelynek során a káros mikroorganizmusok elpusztulnak. Ezután a megfelelő oltóenzimmel (amely általában egy speciális baktériumtenyészetet jelent) beoltják és több-kevesebb ideig érlelik a sajtokat.
A sajt már az ókortól kezdődően világszerte ismert és kedvelt tejterméknek számít, a világon több ezer féle sajt létezik. Az oltóanyag típusán túl az egyes sajtfajták tulajdonságait alapvetően meghatározza a tej eredete (milyen állatból származik), a tej zsírtartalma, a feldolgozás jellege és az érlelés hossza is.
Az egyes korokban és vidékeken nagyon sok különféle sajt fejlődött ki, így napjainkra tényleg rengeteg sajt között válogathatunk. A sokféle változat között léteznek friss sajtok, lágy sajtok, félkemény sajtok és kemény sajtok is, több egyéb sajtváltozat mellett. Igazából maga a túró is egyfajta friss sajtkészítmény, amely egyes étkezési kultúrákba – köztük a magyar gasztronómiába – igen szervesen beépült.
A tehén tej, sajt, túró Piactér hirdetési kategóriában ezzel a világgal találkozhatunk, mégpedig hazánk kistermelőinek ajánlatain, kézműves tejtermékein keresztül.
Olvasson tovább
250 Ft
Hűtőtt tehèn tej eladó!! Napi 300-400liter Heves megye Átány
A lista fizetett rangsorolást tartalmaz

Vigyázz! Sokan nem tudják, de erre nagyon oda kell figyelni az idei utolsó fűnyíráskor!
Sokan nem tudják, pedig erre nagyon oda kell figyelni az idei év utolsó...