Csicsóka 0 hirdetés
Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!
Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!
A csicsóka talán egy kevésbé ismert gumós növényünk, amely élelmiszerként is fogyasztható, hiszen számos kedvező élettani hatása van. A csicsóka gumója a föld alatt található, az elágazó gyökérrendszer végén csomókban található. Íze édeskés a dióra emlékeztet, nyersen fogyasztva textúrája kifejezetten ropogósnak mondható.
A csicsóka gazdag rostokban, különösen fontos kiemelni kapcsán az inulin nevű prebiotikus rostfajtát. Az inulin segíti az emésztést és hozzájárulhat a hasznos baktériumok vastagbélben történő szaporodásához. A csicsóka igen sokoldalú módon használható a konyhában: lehet főzni, sütni, párolni vagy nyersen is fogyaszthatjuk. Felhasználható salátákhoz, pürékhez, levesekhez és egyéb főételekhez. Ízének jellege miatt egyaránt használják édes és sós ételek készítéséhez.
A csicsóka gazdag rostokban, különösen fontos kiemelni kapcsán az inulin nevű prebiotikus rostfajtát. Az inulin segíti az emésztést és hozzájárulhat a hasznos baktériumok vastagbélben történő szaporodásához. A csicsóka igen sokoldalú módon használható a konyhában: lehet főzni, sütni, párolni vagy nyersen is fogyaszthatjuk. Felhasználható salátákhoz, pürékhez, levesekhez és egyéb főételekhez. Ízének jellege miatt egyaránt használják édes és sós ételek készítéséhez.
Olvasson tovább
Termékajánló
A lista fizetett rangsorolást tartalmaz

Vigyázz! A gyömbér vérnyomásproblémákat okozhat!
A gyömbér szuperélelmiszer, de túlzott fogyasztása komoly mellékhatásokat is..._fill_540x300_0.jpg)
A kiszáradó Alföld új esélye: vízvisszatartás a túlélés záloga
A Tisza vízhozama 30%-kal csökkent, a párolgás nő, az aszály pusztít. A „Vizet a...
Sajtóközlemény
