Csicsóka 0 hirdetés
Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!
Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!
A csicsóka talán egy kevésbé ismert gumós növényünk, amely élelmiszerként is fogyasztható, hiszen számos kedvező élettani hatása van. A csicsóka gumója a föld alatt található, az elágazó gyökérrendszer végén csomókban található. Íze édeskés a dióra emlékeztet, nyersen fogyasztva textúrája kifejezetten ropogósnak mondható.
A csicsóka gazdag rostokban, különösen fontos kiemelni kapcsán az inulin nevű prebiotikus rostfajtát. Az inulin segíti az emésztést és hozzájárulhat a hasznos baktériumok vastagbélben történő szaporodásához. A csicsóka igen sokoldalú módon használható a konyhában: lehet főzni, sütni, párolni vagy nyersen is fogyaszthatjuk. Felhasználható salátákhoz, pürékhez, levesekhez és egyéb főételekhez. Ízének jellege miatt egyaránt használják édes és sós ételek készítéséhez.
A csicsóka gazdag rostokban, különösen fontos kiemelni kapcsán az inulin nevű prebiotikus rostfajtát. Az inulin segíti az emésztést és hozzájárulhat a hasznos baktériumok vastagbélben történő szaporodásához. A csicsóka igen sokoldalú módon használható a konyhában: lehet főzni, sütni, párolni vagy nyersen is fogyaszthatjuk. Felhasználható salátákhoz, pürékhez, levesekhez és egyéb főételekhez. Ízének jellege miatt egyaránt használják édes és sós ételek készítéséhez.
Olvasson tovább
Termékajánló

Serrat FX3 T1800 erdészeti zúzó
13.550 EUR
A lista fizetett rangsorolást tartalmaz
_fill_540x300_0.jpg)
Kritikus napok jönnek: országos hőségriasztás lép életbe
A túlzott meleg komoly veszélyeket hordoz – a munkáltatóknak és munkavállalóknak...