Hirdetés
Csicsóka 0 hirdetés
Állítson be hirdetésfigyelőt keresésére!
Értesüljön a keresésének megfelelő új hirdetésekről, hogy ne maradjon le a legfrissebb ajánlatokról!
A csicsóka talán egy kevésbé ismert gumós növényünk, amely élelmiszerként is fogyasztható, hiszen számos kedvező élettani hatása van. A csicsóka gumója a föld alatt található, az elágazó gyökérrendszer végén csomókban található. Íze édeskés a dióra emlékeztet, nyersen fogyasztva textúrája kifejezetten ropogósnak mondható.
A csicsóka gazdag rostokban, különösen fontos kiemelni kapcsán az inulin nevű prebiotikus rostfajtát. Az inulin segíti az emésztést és hozzájárulhat a hasznos baktériumok vastagbélben történő szaporodásához. A csicsóka igen sokoldalú módon használható a konyhában: lehet főzni, sütni, párolni vagy nyersen is fogyaszthatjuk. Felhasználható salátákhoz, pürékhez, levesekhez és egyéb főételekhez. Ízének jellege miatt egyaránt használják édes és sós ételek készítéséhez.
A csicsóka gazdag rostokban, különösen fontos kiemelni kapcsán az inulin nevű prebiotikus rostfajtát. Az inulin segíti az emésztést és hozzájárulhat a hasznos baktériumok vastagbélben történő szaporodásához. A csicsóka igen sokoldalú módon használható a konyhában: lehet főzni, sütni, párolni vagy nyersen is fogyaszthatjuk. Felhasználható salátákhoz, pürékhez, levesekhez és egyéb főételekhez. Ízének jellege miatt egyaránt használják édes és sós ételek készítéséhez.
Olvasson tovább
A lista fizetett rangsorolást tartalmaz

Figyelem! Pontosították a REL-pályázat kereteit – itt a frissített felhívás
A változások célja a pályázati visszaélések csökkentése és a fenntartható...
Árrobbanás előtt áll a hazai hagymapiac
Hiába a jó íz és a tárolhatóság, a magyar hagyma nehezen bírja a versenyt: kevés..._fill_540x300_0.jpg)